Ružmarinom i grejpom otopite masnoće
Od ružmarina se može napraviti i topli napitak nalik na čaj koji ima posebne blagodati na probavni sustav
Ružmarin je mediteranska biljka poznata po svojim ljekovitim svojstvima, jer osim obilja vitamina A, B, C, D, E i K može se pohvaliti i s antibakterijskim, antiupalnim i antiseptičkim djelovanjem.
Kad se pogledaju sve blagodati, nije ni čudo da ima pozitivne učinke na cijeli organizam, a pogotovo na zdravlje mozga, jetre i srca.
Od ružmarina se može napraviti i topli napitak nalik na čaj koji ima posebne blagodati na probavni sustav. Konzumirate li ga nakon jela, opustit će mišiće ovog dijela tijela, smanjiti nadutost, ublažiti plinove i grčeve.
Ako se uz to kombinira uz grejp koji je poznata toplica masnoća, dobiva se učinkoviti napitak koji ubrzava metabolizam, potiče sagorijevanje masnoća te izravnava trbuh.
Napitak od ružmarina i grejpa:
Sastojci
2 čajne žličice sušenog ružmarina
3 dcl vruće vode
1 grejp
Priprema
Ružmarin stavite u vruću vodu na pet minuta, procijedite tekućinu, dodajte sok od polovice grejpa, drugu polovicu nasjeckajte i ubacite u čaj, ostavite poklopljeno desetak minuta i popijte.
Novi komentar