« Nogomet
objavljeno prije 15 godina i 9 mjeseci

Rutinska pobjeda protiv Andore

Četiri gola u mreži Andore diglo nas je na drugo mjesto u skupini

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Drago Sopta/CROPIX)
Više o

Ivan Rakitić

,

Ivica Olić

,

Vatreni

,

Hrvatska - Andora

Samo četiri gola, za razliku od prošlog puta kada je Andora gostovala u Maksimiru rezultat je večerašnje utakmice kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Južnoj Africi 2010.

Prvi gol djelo je Rakitića, koji je odlično izveo slobodan udarac u 15. minuti, očistivši paučinu u desnom gornjem uglu gola Andore. Nakon petnaestak minuta Olić je srušen u šesnaestercu gostiju, Modrić izvodi jedanaesterac no golman odbija loptu ponovno na nogu Modrića, no loptu je na kraju u gol spremio Olić.

Nakon toga slijedilo je pola sata prave dosade, opsade andorskog gola koja je bila sve samo ne učinkovita. Najboljim se driblerom pokazao Ćorluka, desni bek?! naše reprezentacije, a napadači su uspjeli promašiti ama baš svaku priliku.

Zadnjih petnaestak minuta naši su se probudili natjerani grmljavinom tribina i zabili još dva komada. Tada je Ćorluka promašio volej i zapravo dodao Modriću, koji je s ruba šesnaesterca ubacio u gol, a zadnji gol ponovno je pao iz penala.

Mandžukić je, za divno čudo, stvarno srušen i nije zaslužio Oscara za pad. Kako se Modrić nije baš iskazao kod prvog jedanaesterca, publika je skandirala Pletikosino ime, nadajući se da bi u ekshibicijskom dijelu susreta golman mogao zabiti, kao što je to radio u Hajduku.

No, Biliću se ta ideja nije pretjerano svidjela pa je priliku dobio Rakitić, koji je sigurno izveo jedanaesterac.

Istovremeno je Engleska jednako rutinski prošla Bjelorusiju u gostima, uz dva gola probuđenog Rooneya. Capello je već uspješniji od prethodnika i engleska momčad izgleda moćno i vodi u skupini s 4 glatke pobjede. (metro-portal)

15.10.2008. 23:14:12
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh