« Svijet
objavljeno prije 10 godina
PUTINE, PUTINE ...

Ruski tenkovi ušli u Ukrajinu?

Ukrajinski ministar unutarnjih poslova u četvrtak je optužio Rusiju da je dozvolila da tri tenka i druga vojna vozila prijeđu granicu i uđu u istočnu Ukrajinu

Ruski tenkovi u ukrajinskom gradu
Ruski tenkovi u ukrajinskom gradu (Screenshot YouTube)
Više o

Ukrajina

,

ukrajinska kriza

,

ruski tenkovi

,

istočna Ukrajina

Ruski tenkovi ušli su u istočnu Ukrajinu, tvrdi ukrajinski ministar vanjskih poslova, a Rusija nije odmah odgovorila na ove optužbe, ali je dopisnik Reutersa vidio tri tenka u pograničnom gradu Snižnjiju u istočnoj Ukrajini, javlja Al Jazeera Balkans.

'Vidjeli smo kolone u kojima su se nalazili oklopni transporteri, druga oklopna vozila i artiljerija, također i tenkovi, koji su prema našim informacijama došli preko granice i ovog jutra su u Snižnjiju', rekao je novinarima u Kijevu ukrajinski ministar unutrašnjih poslova Arsenij Avakov.

Kazao je da su ukrajinske snage uništile dio kolone te da se borbe i dalje vode, ali nije dao više detalja.

Rusija je negirala da pomaže separatistima, koji su preuzeli kontrolu nad nekoliko mjesta i gradova u uglavnom ruskom govornom području na istoku Ukrajine, a ruski predsjednik Vladimir Putin je obećao da će pojačati kontrole na granici.

Avakov je kazao da ukrajinski obavještajni podaci potkopavaju povjerenje posvećenosti Rusije naporima da se okonča tjednima dugo nasilje na istoku, gdje pobunjenici koji se protive prozapadnjačkoj vlasti drže nekoliko mjesta i gradova.

On je rekao da su kolone došle preko granice na punktovima koje su zauzeli pobunjenici 'unatoč priopćenju Ruske Federacije da pozdravljaju mirovni proces i da je izdana naredba da se pojača kontrola na granici'.

13.06.2014. 08:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh