« Svijet
objavljeno prije 13 godina i 11 mjeseci
SRAMOTA

Ruski policajci uhićeni zbog pljačke žrtve nesreće kod Smolenska

1.500 eura nestalo je s bankovnog računa visokog poljskog dužnosnika Andrzeja Przewoznika

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (YouTube)
Više o

Lech Kaczynski

,

zrakoplovna nesreća

,

poginuo Kaczynski

,

kozmetički tretmani

,

kihanje

,

elektrošok

Trojica ruskih policajaca uhićena su zbog zloporabe kreditnih kartica visokog poljskog dužnosnika koji je poginuo u nesreći zrakoplova predsjednika Lecha Kaczynskog 10. travnja u Rusiji, rekao je u nedjelju glasnogovornik poljske vlade Pawel Gras.

Kako piše poljski dnevnik Rzeczpospolita, 6.000 zlota (1.500 eura) nestalo je s bankovnog računa Andrzeja Przewoznika, ravnatelja Poljskog odbora za skrb o nacionalnim spomen-područjima. Przewoznik je bio u poljskom izaslanstvu koje je putovalo u Katin pokraj Smolenska, mjestu gdje je po naredbi Josifa Staljina 1940. pobijeno više tisuća poljskih časnika.

"Trojica pripadnika OMON-a (ruskih specijalnih snaga) koji su počinili taj gnusan čin odmah su uhićena, zahvaljujući suradnji poljske agencije za sigurnost i ruskih specijalnih službi", rekao je Gras za privatnu postaju Radio Zet.

Rusko ministarstvo unutarnjih poslova zanijekalo je u nedjelju te informacije.

"Te informacije ne odgovaraju stvarnosti. Nijedan pripadnik policije u Smolensku nije uhićen u okviru akcija o kojima pišu glasila", ističe ministarstvo u priopćenju koje su prenijele ruske agencije.

Ministarstvo usto podsjeća da je privremeni poljski predsjednik Bronislaw Komorowski 8. svibnja odlikovao četvoricu policajaca iz Smolenska za njihov rad. (hina/metro-portal)

06.06.2010. 20:28:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh