« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 3 mjeseca
TEHNIČKI PROBLEMI

Rusija odgodila isporuku proturaketnih sustava Iranu

Zapadne zemlje i Izrael već mjesecima traže od Rusije da odustane od isporuke

(Wikipedia)
Više o

Rusija

,

proturaketni štit

,

Benjamin Netanyahu

,

S-300

,

isporuka oružja

Rusija je u srijedu objavila da će zbog "tehničkih problema" odgoditi isporuku proturaketnog sustava S-300 Iranu, dan nakon posjeta Moskvi izraelskog premijera Benjamina Netanyahua, javlja agencija Interfax.

"Kašnjenje se objašnjava tehničkim problemima. Isporuke će se obaviti čim ti problemi budu riješeni", izjavio je pomoćnik direktora ruske službe za vojno-tehničku suradnju Aleksandar Fomine agenciji Interfax u New Delhiju.

Do izjave dolazi nakon posjeta Moskvi izraelskog premijera Netanyahua.

"Glede prodaje oružja uzimamo uvijek u obzir zabrinutost svih strana i očekujemo da Rusija učini isto", izjavio je Netanyahu u intervjuu ruskom dnevniku Kommersant objavljenom u srijedu.

Upitan je li dosje o sustavima S-300 spomenut na razgovorima s ruskim predsjednikom Dmitrijem Medvedevim, Netanyahu je odgovorio: "Izjave Medvedeva bile su vrlo važne ali ne bih želio ulaziti u detalje".

Zapadne zemlje i Izrael već mjesecima traže od Rusije da odustane od isporuke tih kontroverznih sustava Iranu, usprkos ugovoru koji povezuje dvije zemlje po tom pitanju. (hina/metro-portal)

17.02.2010. 10:31:06
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh