« Zagreb
objavljeno prije 11 godina i 6 mjeseci
ULAZAK U DETALJE

Rušenje Cvjetnog: DORH traži inspekcijski nadzor, USKOK istragu

USKOK je na temelju prijave udruga Zelena akcija i Pravo na grad zatražio istragu vezanu za izdavanje dokumentacije za gradnju u srcu Zagreba

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (CROPIX)
Više o

USKOK

,

Cvjetni trg

,

Pravo na grad

,

Zelena akcija

,

DORH

,

Ministarstvo kulture

Državno odvjetništvo je zbog rušenja starih objekata na Cvjetnom trgu i gradnje novih od Ministarstva kulture dodatno zatražilo provođenje cjelovitog inspekcijskog nadzora, a USKOK je na temelju kaznene prijave udruga Zelene akcije i Prava na grad zatražio od policije da provede kriminalističku istragu radi utvrđivanja moguće kaznene odgovornosti pri izdavanju dokumentacije za izgradnju objekta na Cvjetnom trgu.

DORH je danas na internetskim stranicama izvijestio kako u vezi s rušenjem starih objekata na Cvjetnom trgu i gradnjom novih prikuplja dokumentaciju od grada Zagreba, Gradskog zavoda za zaštitu spomenika i prirode, Gradskog ureda za prostorno uređenje, zaštitu okoliša, izgradnju grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet te od Gradskog poglavarstva, udruge Zelene akcije i mjerodavnih ministarstava.

DORH navodi da su ministarstva kulture te zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva provela inspekcijski nadzor, ali je od Ministarstva kulture radi utvrđivanja svih relevantnih činjenica dodatno zatražio provođenje cjelovitog inspekcijskog nadzora u vezi sa Zakonom o zaštiti kulturnih dobara i da u tom smislu dopuni svoje izvješće.

USKOK je pak u povodu kaznene prijave zaprimljene 7. travnja 2010. od udruga Zelene akcije i Prava na grad zatražio od Ravnateljstva policije - Uprave kriminalističke policije provođenje kriminalističke istrage radi utvrđivanja moguće kaznene odgovornosti pri izdavanju potrebne dokumentacije za izgradnju objekta na Cvjetnom trgu. DORH navodi da će nakon zaprimanja zatraženog izvješća, zapisnika o pregledima te mišljenja i izvješća policije biti donesena odluka o daljnjem postupanju u tom predmetu. (hina/metro-portal)

19.05.2010. 20:50:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh