« Zagreb
objavljeno prije 14 godina
MINISTARSTVO OKOLIŠA

Nije istina da smo izdali dozvole za gradnju u Varšavskoj

Iz Ministarstva tvrde kako se kompleks Cvjetni prolaz i rampa u Varšavskoj grade na temelju izmjena Generalnog urbanističkog plana

Fotografija vijesti
Više o

Cvjetni trg

,

Grad Zagreb

,

Ministarstvo zaštite okoliša

,

Varšavska

"Nije istinita ni tvrdnja da je Ministarstvo izdalo dozvole za gradnju. Te je dozvole izdao Grad, a Ministarstvo je u drugostupanjskom postupku rješavalo pristigle žalbe na te dozvole i to na temelju zakona a ne prema nečijim očekivanjima. U vezi s navodima da je Ministarstvo odbilo čak 13 žalbi na rješenje Grada o zauzimanju javno prometne površine u Varšavskoj napominjemo da su sve žalbe imale isti prigovor", navodi Ministarstvo zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva.

Dodaje da u Gradskoj skupštini već deset godina većinu ima ista politička opcija. "Godinama se Grad Zagreb izjašnjava da podržava projekt Cvjetnog trga. Država, to jest ovo Ministarstvo taj projekt ne može ni podržati ni ne podržati. Ono može, a to je i činilo, utvrditi je li prilikom donošenja odluka poštivana zakonska procedura", stoji u priopćenju.

Ministarstvo također navodi da "Skupština grada Zagreba za projekt za koji je sama izglasala prostorni plan, za koji su nadležni gradski uredi izdali i lokacijske dozvole i potvrde na glavne projekte nije do sada pokazivala pretjerani interes, iako je izvođenje radova na realizaciji projekta predviđenog citiranim Detaljnim planom počelo još sredinom 2008."

"Očekujemo od Skupštine grada Zagreba da kvalitetno raspravlja o prostornim planovima koje usvaja i preuzme odgovornost za odluke koje je sama donijela. Ministarstvo ne želi niti može umjesto najviših izabranih izvršnih i predstavničkih tijeka Grada Zagreba donositi odluke o tome koji će se razvojni i drugi projekti ostvarivati u gradu Zagrebu ili u tome arbitrirati", navodi Ministarstvo zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva u današnjem očitovanju o projektu gradnje rampe u Varšavskoj ulici u Zagrebu. (hina/metro-portal)

19.05.2010. 15:25:27
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh