« Spektakli
objavljeno prije 16 godina i 6 mjeseci

RTL-ov Big Brother podbacio, ‘Stipe u gostima’ iznenadio

Neslužbeni rezultati gledanosti ukazali na zasićenje formatom Big Brothera

Show ‘Farma’ na Novoj TV imao je ovoga vikenda zavidnih 15,20 posto gledanosti
Show ‘Farma’ na Novoj TV imao je ovoga vikenda zavidnih 15,20 posto gledanosti
Više o

big brother

,

gledanost

,

Farma

Prema  prvim neslužbenim rezultatima, pobjednici vrućeg TV vikenda u kojem su sve tri nacionalne televizije odigrale svoje najjače programske adute su reality show Nove TV ‘Farma’ i HTV-ov spektakl ‘Zvijezde pjevaju’.

Oba projekta imaju gledanost od 15,20 posto, s time da je share ‘Farme’ u ciljanoj komercijalnoj skupini od 18 do 49 godina (koja najviše zanima oglašivače) 35,60 posto, a ‘Zvijezde pjevaju’ ima share od 27,60 posto, piše Jutarnji list.

Čelnici Nove TV zbog toga su jučer ujutro umjesto kave pili šampanjac, a dok su nazdravljali, jedni su druge podsjećali na gledanost u trenutku ulaska natjecatelja na ‘Farmu’. Ulazak je gledalo 60 posto svih onih koji su u tom trenutku bili ispred TV ekrana.

Razloga za slavlje jučer su imali i HTV-ovci koji su, unatoč derbiju Dinama i Hajduka, s raspjevanim zvijezdama privukli gledatelje, a sljedeće subote, kada na Drugom HTV-ovu programu ne bude utakmice, s pravom se nadaju još boljim rezultatima.

Tarik predvodiSerijal Ognjena Sviličića ‘Stipe u gostima’ bio je za deset posto gledaniji od dugo najavljivanje RTL-ove serije ‘Urote’.
HTV-ov kviz ‘1 protiv 100’ i dalje ima velikih 17,8 posto gledanosti.
Što se tiče RTL-a, uočljivo je zasićenje gledatelja formatom ‘Big Brothera’. Prvu emisiju u petak (kada HTV i Nova TV još nisu krenuli sa svojim projektima) gledalo je 21 posto opće populacije, no već u nedjelju, u emisiji u kojoj su objavljene prve nominacije, gledanost iznosi samo 10 posto.

Start ‘Celebrity Big Brothera’ u petak je u ciljanoj komercijalnoj skupini od 18 do 49 godina imao share od 42,90 posto, dok je share starta rujanskog izdanja s ‘običnim’ ukućanima bio 62, 27 posto.

Nadalje, prošlog vikenda pokazalo se da domaće gledateljstvo pretjerano ne zanimaju djevojke koje žele postati manekenke. Jer, gledanost RTL-ova ‘Top modela’, koji je krenuo u subotu istodobno kada i HTV-ov ‘Zvijezde pjevaju’, iznosila je samo 8,40 posto.

‘Stipe u gostima’, serijal Ognjena Sviličića, u nedjelju je na Prvom HTV-ovu programu ostvario sjajnu gledanost od 17,40 posto, potukavši tako do nogu RTL-ovu ‘Urotu’ koja je skupila 7,50 posto gledanosti. Ipak, obje serije nadmašio je Tarik Filipović i kviz ‘1 protiv 100’ sa suverenih 17,80 posto gledanosti. (METRO)

11.03.2008. 02:36:43
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh