« Nogomet
objavljeno prije 15 godina i 5 mjeseci

Ronaldo: 'Svatko sanja o ovoj nagradi'

Napadač Manchester Uniteda proglašen je od FIFA-e nogometašem godine.

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

Cristiano Ronaldo

,

nogometaš godine

,

nagrada Cristianu Ronaldu

Kao što se i očekivalo krilni napadač portugalske nogometne reprezentacije i Manchester Uniteda Cristiano Ronaldo proglašen je najboljim nogometašem godine u izboru Međunarodne nogometne federacije (FIFA).

Iza Portugalaca je sjajna godina u kojoj je predvodio ManU do europskog naslova, te prvog mjesta u engleskom prvenstvu. Ronaldo je na tom putu zabio čak 42 pogotka. Za odlične igre već je dobio dvije ugledne nagrade - Zlatnu loptu France Footballa, te Nagradu za nogometaša godine u izboru Udruženja profesionalnih nogometaša (FIFPro). Ronaldo je tako postao tek treći Portugalac koji je dobio Zlatnu loptu nakon Eusebia (1965) i Luisa Figa (2000), te drugi Portugalac koji je dobio Fifinu nagradu za najboljeg nogometaša nakon Figa kojem je to uspjelo 2001. godine.

Cristiano Ronaldo: "Svaki nogometaš sanja o ovoj nagradi. Ovo mi je jedan od najznačajnijih trenutaka u životu. Poručujem mami i sestri da mogu započeti sa vatrometom."

"Možda ovdje nema engleskih nogometaša, međutim vjerujem kako je za engleski nogomet važno što smo večeras ovdje ja i Fernando Torres kao predstavnici engleskih klubova," naglasio je Ronaldo, dodavši: "Ovo je pobjeda i za engleske navijače, jer je pokazala kako je Premiership jedna od vodećih liga na svijetu." (hina/metro-portal)

Drugo mjesto u izboru pripalo je Argentincu Lionelu Messiu, dok je treći bio Španjolac Fernando Torres. U konkurenciji za nagradu bili su i Brazilac Kaka, te Španjolac Xavi. U ženskoj konkurenciji nagradu za najbolju igračicu godine dobila je treću godinu uzastopce Brazilka Marta ispred Njemice Birgit Prinz i Brazilke Cristiane.

13.01.2009. 09:34:52
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh