« Nogomet
objavljeno prije 13 godina i 4 mjeseca
ODLAZAK VELIKANA

Ronaldo najavio kraj profesionalne nogometne karijere

"Ne mogu više. Želio sam igrati do isteka svog ugovora, ali ne mogu. Tijekom utakmice isplaniram neki potez, ali ga potom ne mogu i ostvariti. Vrijeme je za prekid", kazao je Ronaldo

Ronaldo
Ronaldo (Wikipedia)
Više o

Brazil

,

Ronaldo

,

kraj karijere

Nekadašnji najbolji nogometaš na svijetu, brazilski napadač Ronaldo (34) izjavio je za brazilski dnevni list "Estado" kako se više neće profesionalno baviti nogometom, a svoj službeni prekid karijere trebao bi objaviti kasnije danas na konferenciji za novinare u prostorijama svog posljednjeg kluba, Corinthiansa, javlja Hina.

"Ne mogu više. Želio sam igrati do isteka svog ugovora, ali ne mogu. Tijekom utakmice isplaniram neki potez, ali ga potom ne mogu i ostvariti. Vrijeme je za prekid. Ali, bilo je lijepo dok je trajalo", rekao je Ronaldo.

Tijekom svoje briljatne karijere Ronaldo je s Brazilom osvojio dva naslova svjetskog prvaka (1994, 2002), tri je puta bio proglašavan najboljim igračem na svijetu (1996, 1997, 2002), sa 15 postignutih pogodaka najbolji je strijelac u povijesti svjetskih prvenstava, a 2002. godine je s osam golova, od kojih je dva postigao u finalu, bio najbolji strijelac SP-a u Japanu i Južnoj Koreji. Za brazilsku reprezentaciju odigrao je 97 utakmica i postigao 62 pogotka.

Profesionalnu je karijeru započeo 1993. godine u Cruzeiru, samo godinu dana potom stigao je u Europu gdje mu je prvi klub bio PSV iz Eindhovena u kojemu je igrao dvije godine. Uslijedila je jedna sezona u Barceloni, pa pet godina u Interu iz Milana, pet u Realu iz Madrida, te jedna sezona u Milanu, da bi posljednje dvije godine proveo u Corinthiansu. Tijekom karijere Ronaldo je imao i velikih problema s ozljedama, poglavito s koljenima.

14.02.2011. 11:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh