« Biznis
objavljeno prije 11 godina i 11 mjeseci
HELL YEAH!!

Ron Paul dobiva bitku protiv Federalnih rezervi

Kongresmen Ron Paul natjerao je Zastupniči dom da izglasa reviziju poslovanja Federalnih rezervi, složio se i Romney

Hoće li Ron Paul uspjeti obuzdati pohlepne bankare?
Hoće li Ron Paul uspjeti obuzdati pohlepne bankare? (Arhiva)
Više o

FED

,

federalne rezerve

,

revizija

,

Ron Paul

Ron Paul, kongresmen iz Teksasa i još uvijek potencijalni kandidat republikanaca za bitku protiv Obame na jesenskim izborima uspio je, nakon godina truda, progurati zakon o reviziji poslovanja Federalnih rezervi. 

Zakon je podržao i Mitt Romney, najveći kandidat za republikansku nominaciju, shvativši da je Paulova bitka nešto što će definitivno donijeti izbornu pobjedu. Naime, FED je, usprkos uvriježenom vjerovanju, privatna institucija mutne prošlosti, mutnih vlasnika i još mutnijeg poslovanja. 

Razbacujući se novcem poreznih obveznika sanirala je pohlepne banke, neke i nekoliko puta, koje i dalje ne mijenjaju način poslovanja, i dalje isplaćuju stotine milijuna u bonusima za svoje šefove koji su bacili novac štediša u vjetar, a Ron Paul je jedini ozbiljan američki političar koji godinama traži način obuzdavanja samovolje nedodirljivih šefova FED-a, prvo Alana Greenspana, a zadnjih godina Bena Bernankea.

Paul je u zastupničkom domu uspio dobiti podršku svih republikanaca osim jednog, a uz to i čak 89 demokrata. Zakon sad treba proći u Senatu kao bi se mogao staviti Obami na stol, koji neće imati izbora nego potpisati.

Ovo je težak udarac bankarima, i samo se nadamo da Ron Paul ima dobru zaštitu lojalnih poštovatelja, kako ne bi iznenada dobio neki težak oblik raka ili stradao u "automobilskoj nesreći", kako obično prolaze protivnici vladajuće elite.

26.07.2012. 11:20:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh