« Svijet
objavljeno prije 12 godina i 1 mjesec
POTPORA BIVŠEG PREDSJEDNIKA

Romney dobio podršku od George W. Busha

Bushova potpora nije iznenađenje, s obzirom na to da je Romney gotovo sigurni predsjednički kandidat Republikanske stranke

Fotografija vijesti
Više o

George Bush

,

Mitt Romney

,

predsjednički izbori

,

republikanci

Bivši američki predsjednik George W. Bush izjavio je u utorak da podržava vjerojatnog republikanskog kandidata Mitta Romneyja u utrci za Bijelu kuću, javlja Hina.

"Ja sam za Mitta Romneya", izjavio je Bush za TV mrežu ABC News nakon što je na skupu u Washingtonu održao govor o promicanju ljudskih prava u svijetu, u okviru kampanje koju vodi njegov Predsjednički centar.

Bushova potpora nije iznenađenje, s obzirom na to da je Romney gotovo sigurni predsjednički kandidat Republikanske stranke. No, 43. predsjednik SAD-a do sada nije sudjelovao u predizbornoj kampanji 2012., niti je davao javne komentare u kojima bi pokazao potporu Romneyju, navodi ABC News.

Romney je u ožujku dobio formalnu potporu Bushovih roditelja, bivšeg predsjednika George H.W. Busha i Barbare Bush, a podržao ga je i njihov mlađi sin Jeb Bush, bivši guverner Floride.

Ljudi koji su radili u Bushovoj administraciji kažu kako sumnjaju da će bivši predsjednik biti u Romneyjevoj kampanji ove godine. Čak i u svom poslijepredsjedničkom životu, Bushu se, prema anketama, još uvijek pripisuje puno krivnje za loše gospodarstvo, iako je postao popularniji otkako je napustio Bijelu kuću.

U ožujku Romney je dobio potporu bivšeg predsjednika Georgea H.W. Busha, koji je održao zajedničku tiskovnu konferenciju s bivšim guvernerom Massachusettsa u svom uredu u Houstonu.

No, kada je novinar pitao Romneyja je li se sastao s 43. predsjednikom dok je bio u Teksasu, Romney je odgovorio: "Nisam se sastao s predsjednikom Georgeom W. Bushom, razgovaramo s vremena na vrijeme". Nakon konferencije za novinare, moglo se čuti kako Bush stariji pita Romneyja je li ga njegov sin podržao. "Ne", odgovorio je tada Romney.

16.05.2012. 07:49:15
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh