« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 5 mjeseci
HOĆE LI OBJAVITI ODGOVORE?

Rohatinski odgovorio na austrijska pitanja vezana za aferu Hypo

Istražno povjerenstvo koruškog parlamenta za aferu Hypo i dalje ima velik interes za poslove obavljanje u Hrvatskoj koji su vezani za propast HGAA

Željko Rohatinski
Željko Rohatinski (Neja Markičević/CROPIX)
Više o

Željko Rohatinski

,

afera Hypo

Guverner HNB-a Željko Rohatinski odgovorio je na pitanja istražnog povjerenstva koruškog parlamenta za aferu Hypo o poslovanju te austrijske banke u Hrvatskoj, doznaje se u srijedu u HNB-u. Guverner je dobio katalog pitanja, a odgovori su upućeni poštom 17. prosinca, potvrđeno je iz HNB-a. Predsjednik povjerenstva Rolf Holub u srijedu je austrijskoj novinskoj agenciji APA rekao da se još ne zna hoće li odgovori biti objavljeni.

>> Izjava Rohatinskog pokazat će Austrijancima je li Sanader istinito svjedočio

Kako piše APA, povjerenstvo će i dalje zanimati Hrvatska jer se u tijeku istrage pokazalo da su poslovi u Hrvatskoj ključ za propast banke Hypo-Group Alpe Adria (HGAA). Holub očekuje nova saznanja od odgovora guvernera Rohatinskog, među ostalim i onima o mogućim intervencijama iz Austrije i Njemačke kao i o tome kakve su upute bile izdane Hypo Hrvatskoj, navodi austrijska agencija. Hoće li i kada odgovori guvernera Rohatinskog biti objavljeni, za sada se još ne zna. "O tome mora odlučiti povjerenstvo", rekao je Holub. Bivši hrvatski premijer Ivo Sanader je prošli tjedan u iskazu pred istražnim povjerenstvom koruškog parlamenta o aferi Hypo zanijekao da je u slučaju prodaje Hypo-Group Alpe Adria (HGAA) bavarskoj BayernLB 2007. godine intervenirao kod Hrvatske narodne banke. (hina/metro-portal)

29.12.2010. 18:24:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh