« Ostali sportovi
objavljeno prije 11 godina i 1 mjesec
KOREKCIJA RASPOREDA

Roger Federer lobira za kraću tenisku sezonu

Federer se pridružio stavu Rafaela Nadala i Novaka Đokovića da bi pauza od šest tjedana između sezona bila bolja od samo četiri tjedna

Roger Federer
Roger Federer (Getty Images)
Više o

tenis

,

Novak Đoković

,

Roger Federer

,

Rafael Nadal

,

ATP

Roger Federer podržao je zahtjev za skraćenjem teniske sezone za dva tjedna što bi igračima omogućilo šest tjedana stanke na kraju godine umjesto dosadašnja četiri tjedna.

"Vrijeme je za korekciju rasporeda kako bismo dobili pravu stanku između dvije sezone. Četiri tjedna su premalo, to ustvari i nije pauza između sezona. Smatram da je šest tjedana mnogo bolje rješenje, tako bismo se mogli tri tjedna odmarati, pa potom tri tjedna pripremati za novu sezonu", rekao je Federer. "Kraća sezona u interesu je turnira koji se nalaze pri kraju godine, jer su oni stalno izloženi brojnim otkazima najboljih igrača zbog umora i ozljeda", dodao je.

ATP, udruga teniskih profesionalaca, raspravljat će o kalendaru turnira u 2012. i 2013. godini tijekom "mastersa" u Londonu koji je na rasporedu od 21. do 28. ovog mjeseca, a osim Federera zagovornici kraće sezone su i trenutačno prvi i treći igrači svijeta, Španjolac Rafael Nadal i Srbin Novak Đoković.

Kraća sezona mogla bi rezultirati time da se nekim tjednima istovremeno igraju čak četiri ATP turnira. (hina/metro-portal)

09.11.2010. 20:26:34
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh