« Nogomet
objavljeno prije 14 godina i 5 mjeseci
NOVA PRILIKA

Robinho odlazi iz Manchester Citya

Roberto Manciniizgubio je strpljenje s Brazilcem koji bi sreću mogao potražiti u Barceloni ili Santosu

(Getty Images)
Više o

Manchester City

,

Robinho

Prema pisanju engleskih listova brazilski reprezentativac Robinho nalazi se na izlaznim vratima Manchester Citya, a kao njegova nova destinaciju spominju se Barcelona i Santos.

Kako navodi The Sun, Cityjev menadžer Roberto Mancini je izgubio strpljenje s brazilskom zvijezdom i sedam dana prije kraja zimskog prijelaznog roka mu je poručio da je slobodan.

Posljednjih tjedana nagađalo se kako bi Robinho mogao preseliti u Barcelonu, međutim pregovori su propali jer europski prvak nije želio platiti 50 milijuna eura odštete. Barcin trener Pepe Guardiola i prošloga ljeta je želio dovesti Robinha u redove svoje momčadi, no nije uspio slomiti vodstvo engleskog kluba. No, sada se otvorila nova prilika.

"Barcelona je sjajna momčad. Izgledaju kao najbolja moguća brazilska reprezentacija načinom na koji koriste loptu. Bio bi užitak igrati uz Lionela Messija, mog sunarodnjaka Danija Alvesa, Xavija, Iniestu, Ibrahimovića," kazao je Robinho koncem prošle godine.

Robinho je stigao u Manchester City iz Real Madrida u rujnu 2008. godine za 42.5 milijuna eura što je rekordni transfer u povijesti britanskog nogometa. Prošle sezone zabio je 15 golova, no ove sezone zbog ozljede nije igrao previše. Nastupio je u tek 11 susreta i zasad je bez postignutog gola. Robinhu probleme predstavlja što mu konkurenciju čine Carlos Tevez, Emmanuel Adebayor, Craig Bellamy i Roque Santa Cruz koji ove sezone igraju sjajno. (hina/metro-portal)

23.01.2010. 12:22:47
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh