« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 5 godina i 9 mjeseci
SAVJETI :)

Rješenja ljetnih problema s ljepotom

Kako ne bi dozvolili ljetnim problemima da vam unište odmor, otkrili smo najbolja rješenja

Uživajte u ljetu - zaštićeni :)
Uživajte u ljetu - zaštićeni :) (Shutterstock)
Više o

zaštita

,

ljepota

,

ljeto

Ljeto nam donosi svoje čari, ali i znoj, suhu kosu, masnu kožu i osipe na koži. Kako ne bi dopustili ovim ljetnim beauty problemima da vam unište odmor, otkrili smo najbolja rješenja.

Akne - ako primijetite da su vam na licu buknule akne, možda unosite previše šećera. Prehranu ispuntie voćem i povrćem kako bi unijeli sve potrebne nutrijente i vitamine za kožu. Akne na tijelu pokušajte umirite tako da nosite širu odjeću i češće je mijenjajte.

Kosa - ljeti se kosa više isušuje. Perite je dva do tri puta tjedno, a ako vam se masti isperite ju samo vodom.Koristite šešir ili zaštitu od sunca i nemojte ju stalno nositi u repu, a uskoro ćete svjedočiti zdravijoj i punijoj kosi.

Koža - kako bi kožu zaštitili iznutra od isušivanja, jedite što više proteina i hranu bogatu antioksidansima. Nemojte upotrebljavati kemijske pilinge , već samo one iz kućne radinosti, a posebno pažnju obratite na unos tekućine.

Osip - onaj najčešći, od vrućine, možete izbjeći nošenjem lagane, pamučne odjeće. Izbjegavajte vježabnje po danu i češće se tuširajte, a na osip možete nanijeti aloe vera gel ili hladan oblog natopljen kamilicom.

Sunce - kako ne bi izgorili odaberite kreme s odgovarajućim UV faktorom. Kremu nanesite 30 minuta prije plaže, a redovito je obnavljajte. Ako planirate cijeli dan provesti na suncu, ponesite odjeću i šešir kako bi blokirali UV zrake.

Šminka - ljeti nam se šminka često otapa, a jednostavni trik za to je proći lice kockickom leda prije šminkanja. Koristite šminku na mineralnoj bazi s lakšim formulama, a pokušajte nanositi što manje toga na lice.

Znojenje - neizostavni pratitelj vrućina. Kako bi dezodorans bio učinkovitiji nanesite ga prije spavanja.Na taj način dezodorans će uči duboko u znoje žlijezde i blokirati ih. Izbjegavajte kavu, alkohol i jako začinjenu hranu.

09.07.2018. 13:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh