« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 6 mjeseci
OBILNE PADALINE

Rječina poplavila podrume u centru Rijeke

Osim centra Rijeke poplavljene su i neke lokalne ceste i jedan kolnik na čvoru Vrata autoceste Rijeka-Zagreb

Ispumpavanje vode iz poplavljenih podruma
Ispumpavanje vode iz poplavljenih podruma (Željko Šop/Cropix)
Više o

Rijeka

,

poplava u Rijeci

,

Rječina

Obilne padaline na riječkom su području podigli razinu Rječine toliko da je od sinoć u 3 sata na snazi izvanredna mjera obrane od poplava.

Rječki vatrogasci tijekom noći su imali pune ruke posla s ispumpavanjem vode iz podruma, a poplavljeno je i područje oko Grobnika gdje je zatvorena lokalna cesta kod naselja Lukeži, kao i još neke slijepe ceste uz Rječinu, javlja Jutarnji list.

I u samom centru Rijeke, u Ružićevoj ulici, rijeka se prelila i poplavila podrumske prostore zgrada među kojima su sportska dvorana, trgovina odjećom i supermarket Plodine. Voda se trenutno ispumpava iz poplavljenih prostorija, procjenjuje se kako je materijalna šteta velika, ali ozlijeđenih nije bilo.

Zbog velike količine oborina poplavljen je i kolnik na čvoru Vrata autoceste Rijeka - Zagreb, pa je ulaz i izlaz na autocestu na tom čvoru zatvoren za promet.

Analize kvalitete vode izvorišta javne vodoopskrbe Rijeke i riječkog područja pokazuju da razina zamućenja polako pada, primjenjuje se dezinfekcija klor-dioksidom, ali i dalje se preporuča prokuhavanje vode za piće. Zamućeni su izvori Rječina, Zvir, Dobra, Dobrica, Perilo i Martinšćica.

25.12.2009. 19:13:29
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh