« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 1 mjesec
BAŠ KAO U FILMU

Riječki plavci uhvatili opasnog kriminalca

Akcijom u samom središtu grada Rijeke, policajci PU primorsko-goranske uhvatili opasnog kriminalca i reketara.

Fotografija vijesti
Više o

IDS

,

akcija uhićenja

,

Akcija uhićenja na Korzu

,

Edo Kos

,

iznuđivanje

,

reketarenje političara

Riječka policija je u maniri američkih akcijskih filmova jučer kroz centar grada Rijeke proganjala, kako izvještavaju, opasnog kriminalca i reketara kojeg su nakon petnaestak minuta uspješno uhvatili.

Identitet iznuđivača za sada nije poznat, no neslužbeno doznajemo da se radi o muškarcu s područja Slavonije koji je privremeno boravio na području Rijeke i koji je već evidentiran u policijskim kartotekama. Navodno se radi o vrlo opasnom počinitelju koji ne preza niti od uporabe sile i vatrenog oružja zbog čega su u akciju njegova uhićenja i bili uključeni specijalci.

Netom prije toga, prema pisanju rijekadanas.com-a, opasni je kriminalac iznudio od porečkog dogradonačelnika i bivšeg predsjednika IDS-a Poreča Ede Kosa iznudio 15.000 eura.

Prema prvim informacijama on je od Kosa posljednjih nekoliko dana uz opasne i teške prijetnje tražio isplatu više desetaka tisuća eura koje su i pronađene kod njega nakon što je uhićen. Cijela je akcija krenula kada se iznuđivani građevinski poduzetnik, shvativši da se radi o vrlo ozbiljnom kriminalcu, obratio policiji koja je odmah pokrenula obradu i ubrzo indentificirala iznuđivača.

Uz dopuštenje suda on je stavljen pod mjere tajnoga praćenja i nadziranja. Konačno, u srijedu, točno u 13.30 sati u dogovoru s istražiteljima poduzetnik se našao s počiniteljem radi predaje zatraženog novca. Prethodno je uže i šire područje oko hotela Bonavia stavljeno je pod nadzor specijalaca koji su bili obučeni u civilnu odjeću, no kada je došlo do isplate 15,000 eura "specijalci" su munjevito obukli pancirke i navukli maskirne kape te krenuli u akciju.

Uhićen je i priveden u zgradu policije i nad njim je u tijeku kriminalističko istraživanje. Sumnja se da je imao i pomagače.

 

26.05.2011. 11:16:38
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh