« Sport
objavljeno prije 14 godina i 7 mjeseci
Ivica Kostelić

Rezultat sezone Ivice Kostelića

U slalomu u švicarskom Adelbodenu hrvatski skijaš završio kao šesti, iako je nakon prve vožnje bio drugi

IVICA KOSTELIĆ bio je jako razočaran nakon ulaska u cilj, iako je ostvario najbolji rezultat sezone
IVICA KOSTELIĆ bio je jako razočaran nakon ulaska u cilj, iako je ostvario najbolji rezultat sezone (AFP)
Više o

Ivica Kostelić

AUSTRIJANAC Mario Matt pobjednik je četvrtog slaloma sezone voženog u švicarskom Adelbodenu. Najbolji hrvatski skijaš Ivica Kostelić, drugi nakon prve vožnje, osvojio je šesto mjesto sa zaostatkom od 0.77 sekundi. Drugi je bio pobjednikov sunarodnjak Benjamin Raich, a treći Nijemac Felix Neureuther. Kostelić je krenuo 12. sa startne ravnine završivši prvu vožnju izvrsnim nastupom odmah iza prvoplasiranog Austrijanca Marija Matta, za kojim je zaostao minimalne četiri stotinke sekunde.

Rezultati i redoslijed
REZULTATI: 1. M. Matt (AUT) 1:48.45, 2. B. Raich (AUT) +0.10, 3. F. Neureuther (NJEM) +0.14, 4. Schönfelder (AUT) +0.69, 4. M. Moelgg (ITA) +0.69, 6. I. Kostelić (HRV) +0.77....          REDOSLIJED, SLALOM: 1. B. Raich (AUT) 216 bodova, 2. F. Neureuther (NJEM) 188, 3. M. Moelgg (ITA) 181, 4. J. B. Grange (FRA) 176, 5. M. Gini (ŠVI) 149,... 9. I. Kostelić (HRV) 105...

U obje je vožnje brzinu gubio u donjem dijelu staze. U prvoj je zbog toga prokockao najbrže vrijeme na pola staze, dok je u drugoj izgubio prednost pred pratiteljima ušavši u cilj kao petoplasirani u tom trenutku. Pred kraj je napravio i malu pogrešku koja mu je možda oduzela i pobjedničko postolje. Iako je Ivica nakon ulaska u cilj djelovao razočarano, ovo mu je bio najbolji plasman sezone.

Raich je odličnom vožnjom sa osmog mjesta stigao do postolja i druge pozicije. Osmorica skijaša nakon prve vožnje bila su vrlo blizu tako da je osmi Raich zaostajao 0.49 sekundi za Mattom. Matt je dominantno odskijao obje vožnje i zasluženo pobijedio na strmoj i teškoj stazi. Austrijancu je Adelboden bio prva pobjeda sezone. Tragičari druge vožnje bili su skijaši koji su dijelili treće mjesto nakon prve vožnje. Šveđanin Markus Larsson je nakon odličnih prolaznih vremena napravio golemu pogrešku i jedva ostao na skijama te u cilj ušao kao 16., dok je Amerikanac Ligety odustao. 

Piše: JL, TS
07.01.2008. 14:24:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh