« Zagreb
objavljeno prije 6 godina i 8 mjeseci
DOĐITE

Rezervirajte četvrtak za Mali piknik

Presjecite radni tjedan na najbolji mogući način – Malim piknikom

Dođite i uživajte!
Dođite i uživajte! (Arhiva)
Više o

Mali piknik

,

Vranicanijeva poljana

Ako se pitate što raditi u Zagrebu usred tjedna i kolovoza, svakog četvrtka možete se zaputiti na Mali piknik na Gornjem gradu gdje vas od 18 do 23 sata čeka ugodna i intimna atmosfera najljepšeg piknika u gradu, uz ljetne okuse koji stižu ravno s menija Malog placa i iz ruku domaćih OPG-ova. Za još bolji doživljaj preporuča se da dođete bosonogi i sretni. 

Jedna od glavnih posebnosti Malog piknika svakako je gastro-ponuda isključivo sezonskih, lokalnih namirnica i proizvoda OPG-ova okupljenih pod kapom Malog placa, poznate mobilne tržnice lokalnih, organskih proizvoda. Također, uređenje piknika osmišljeno je više u smjeru ljetnih vrtnih druženja nego klasičnih obiteljskih piknika, dok starogradski ambijent daje dodatan doprinos cjelokupnoj atmosferi. Piknik je potpuno samoposlužan - svi su pozvani  istražiti stolove lokalnih proizvođača i na dekicu ponijeti gastro-zalogaje po svom izboru i guštu.

Ulaz na Mali piknik je slobodan, a mjesto na pikniku nije potrebno rezervirati. Posjetitelji mogu posuditi neku od već rasprostrtih dekica na lokaciji ili pak ponijeti svoju. Posjetitelji također mogu degustirati i izabrati neke od domaćih proizvoda s pratećeg Malog placa ili, ukoliko žele, sami donijeti hranu i piće. Na Malom pikniku nema unaprijed pripremljenih piknik-košara sa sendvičima i komercijalnim proizvodima s polica supermarketa - fokus je upravo na istraživanju i kušanju autohtonih i prirodno uzgojenih hrvatskih proizvoda, kao i na osobnijem pristupu pikniku.

Pogledajte kako je bilo na drugom ovogodišnjem Malom pikniku i nikako ne propustite sljedeći. FOTO GALERIJA

Mali piknik održava se na Gornjem gradu (Vranicanijeva poljana) tijekom kolovoza, svakog četvrtka u popodnevno-večernjim satima (18 - 23 h). U slučaju lošeg vremena, Mali piknik se otkazuje.

Događanje organizira Mali plac, a podržava Turistička zajednica grada Zagreba.

17.08.2017. 10:29:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh