« Lifestyle
objavljeno prije 11 godina i 5 mjeseci
POVRATAK U 50-TE

Retro žene – rođene u pogrešnom desetljeću

POGLEDAJTE VIDEO I GALERIJU - Patite za starim vremenima? Niste jedini, pridružite se retro ženama!

Retro
Retro (MWN)
Više o

retro

,

Mad Men

,

retro dizajn

,

Momci s Madisona

,

14. siječnja

,

gay muzej

,

adenoidi

,

krajnici

,

bolesnici

,

Bahrein

Odlična televizijska serija, Momci s Madisona, podsjetila je svijet na životni stil 50-ih i 60-ih godina prošlog stoljeća. U Americi će se uskoro početi prikazivati četvrta sezona serije koja nije nimalo staromodna za žene koje vode retro život.

"Retro žene", naime, njeguju stara vremena, imaju šarene kuće i crno-bijele televizore, voze stare automobile te drže do vrijednosti koje bi većina modernih žena sa zgražanjem odbacila.

Jedna od njih je Joanne Massey koja u Birminghamu stanuje u kući koja izgleda kao da je vrijeme u njoj stalo 1950. Dnevnu sobu grije veliki kamin, a zidove krase kričave tapete i posteri starih filmova.

"Moderne stvari su u usporedbi sa starima bezlične. Želim zauvijek voziti svoj Ford Anglia", napisala je Joanne u blogu kojeg zajedno vodi sa svojim istomišljenicama.

Retro

Joanne je ponosna svojim retro načinom života i uživa u svojim kućanskim obvezama - kuhanju za supruga i sina Kevina te pospremanju njihova zajedničkog doma. U slobodno vrijeme pjeva pod umjetničkim imenom Lola Lamour.

"Kao dijete sam gledala zvijezde kako pjevaju u filmovima i sanjala o tome kako ću jednog dana biti jedna od njih", priča Joanne koja nije jedina žena koja vapi za starim vremenima. Novinarka Carmen Johnson godinama prati živote retro žena. Odrasla je u Miamiju 70-ih i žali za 50-ima.

"Osjećam se kao da sam rođena u krivo vrijeme. Drage su mi bile 70-te, ali ipak mislim da je prije bilo bolje. Obožavam eleganciju, modu i glazbu 50-ih. Retro žene nisu samo izvana staromodne, one doista njeguju stare vrijednosti. U današnje vrijeme je sve hektično, svi su u žurbi i ne komuniciraju dovoljno", tvrdi Carmen.

Novinarka je pokrenula blog timewarpwives.blogspot.com putem kojeg žene razmjenjuju savjete o tome kako živjeti retro stilom - od kupnje namirnica do čišćenja kuće i pronalaženja savršenog radnog mjesta.

"Najčešće me pitaju kako je živjeti bez tehnologije, ali retro ženama zapravo treba tehnologija. Postoji zlatna sredina između starog i novog. Na primjer, preko eBayja kupujemo retro predmete, a modernu tehnologiju skrivamo u kući jer se ne slaže najbolje s ostatkom interijera", objašnjava Carmen.

Piše: MWN London
29.05.2010. 23:02:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh