« Svijet
objavljeno prije 12 godina i 4 mjeseca
POLITIČKA DEBATA

Republikanci oštro odgovorili na Obamin govor o stanju nacije

"Predsjednik nije uzrok krize, ali on je izabran na obećanju da će to ispraviti, a ne može tvrditi da je u posljednje tri godine napravio išta", poručuju republikanci Obami

Fotografija vijesti
Više o

SAD

,

Barack Obama

,

republikanci

,

gospodarska kriza

Iako Barack Obama nije odgovoran za gospodarsku krizu, on također nije učinio ništa da ju riješi, već je samo pogoršao situaciju radikalnim povećanjem vanjskog duga, rekao je republikanac Mitch Daniels u odgovoru na Obanim govor o stanju nacije, prenosi Hina.

"Predsjednik nije uzrok ekonomske i fiskalne krize koja se i dalje nastavlja u Americi. Ali on je izabran na obećanju da će to ispraviti, a ne može tvrditi da je u posljednje tri godine napravio išta, osim što je krizu pogoršao. Postotak zaposlenih Amerikanaca je najniži u više desetljeća. Jedan od pet muškaraca primarne radne dobi, a gotovo polovica svih osoba mlađih od 30 godine, danas ne radi", rekao je Daniels.

Obama je po njegovim riječima, s vladinim mjerama usporio, a ne ubrzao gospodarski oporavak, te doveo do "nezabilježene eksplozija trošenja" s kojim su, ionako neodrživom nacionalnom dugu, dodane tisuće milijardi dolara.

Ocijenio je da Obamine najave mjera u 2012., obećavaju daljnje radikalno pogoršanje stanje te upozorio da je 2012. godina možda posljednja prava prilika da se obnovi Amerika nade, napredovanja i veće jednakosti.

Daniels je službovao kao direktor ureda za proračun Bijele kuće u administraciji George W. Busha, a za guvernera Indiane izabran je 2004. i ponovo 2008. Popularan u redovima Republikanske stranke, razmatrao je kandidaturu za predsjedničku nominaciju 2012., ali je odustao od toga.

25.01.2012. 11:12:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh