« Kultura
objavljeno prije 11 godina i 10 mjeseci
IMA SE ...

Rekordno polugodište Christie'sa

Unatoč krizi, aukcijska kuća Christie's imala je najlukrativnije polugodište u svojoj povijesti

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Arhiva)
Više o

Christie’s

,

prihod

,

aukcije

,

dražbe

Dražbovna kuća Christie's objavila je da je u prvome polugodištu ostvarila rekordnu prodaju umjetnina u vrijednosti od 2,2 milijarde funta (21 milijarda kuna), što je 13 posto više nego u istom razdoblju prošle godine.

Najveća dražbovna kuća na svijetu na dražbama je prodala umjetnina u vrijednosti od 1,8 milijarda funta, a privatne prodaje umjetnina narasle su za 53 posto u odnosu na lani i prodano ih je u vrijedosti od 413 milijuna funta.

No znatno su pali prihodi iz Azije i Bliskog istoka, na 234 milijuna funta, što je 23 posto manje nego u prvoj polovici 2011., a to je posljedica ublažavanja kineske masovne kupnje.

Najskuplje je prodano djelo Marka Rothka "Orange, Red, Yellow", koje je na svibanjskoj njujorškoj dražbi otišlo za 53,9 milijuna funta. Slijede dva rada Yvesa Kleina i kip Henryja Moorea.

Glavni konkurent Christie'sa, dražbovna kuća Sotheby's, za to je vrijeme u svibnju u New Yorku prodala Krik Edvarda Muncha za 120 milijuna dolara i to je novi dražbovni rekord za neku umjetninu.


17.07.2012. 15:23:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh