« Biznis
objavljeno prije 4 godine i 3 mjeseca
NE DAJU SE

Rekordna dobit Huaweija unatoč SAD-ovoj crnoj listi

Huaweijevi prihodi od prodaje u 2019. godini doseći će 850 milijardi juana (122 milijarde dolara) što je godišnji porast od otprilike 18 posto

Crna lista nije ih bacila u probleme
Crna lista nije ih bacila u probleme (Huawei)
Više o

dobit

,

Huawei

Huawei Technologies u utorak je priopćio kako je u 2019. godini ostvario rekordnu dobit, unatoč burnoj godini u kojoj su ga SAD i njegovi saveznici stavili na crnu listu.

"Unatoč koncentriranim naporima američke vlade da nas zaustavi, uspjeli smo i nastavili stvarati vrijednost za naše potrošače", rekao je predsjednik Haweija Eric Xu.

Huaweijevi prihodi od prodaje u 2019. godini doseći će 850 milijardi juana (122 milijarde dolara) što je godišnji porast od otprilike 18 posto.

"Te su brojke niže od naših inicijalnih projekcija", rekao je Xu dodajući da kompanija "stoji čvrsto usprkos nevoljama".

U 2018. godini Huaweijev godišnji prihod porastao je 19,5 posto.

Najveći svjetski proizvođač opreme za telekomunikacijske mreže i drugi najveći proizvođač pametnih telefona Huawei u svibnju je stavljen na američku „listu entiteta", čime je kineska kompanija blokirana u poslovanju s američkim.

Washington smatra da Huawei predstavlja opasnost za nacionalnu sigurnost diljem svijeta, jer bi kineska vlada mogla tako špijunirati korisnike. Huawei je to već nekoliko puta demantirao.

Xu je rekao kako ne očekuje da će kompanija biti uklonjena s crne liste u 2020. godini te je upozorio da slijedi "teška godina".

01.01.2020. 12:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh