« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 10 mjeseci
SPLIT

Rekordan promet u splitskoj zračnoj i trajektnoj luci

Kroz splitsku zračnu luku ovog je vikenda prošlo gotovo 30.000 ljudi, a do popodnevnih sati trajekti su prevezli više od 45.000 ljudi

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Tea Cimaš/CROPIX)
Više o

Split

,

avioni

,

turisti

,

trajekti

,

splitska trajektna luka

,

gužva

U splitskoj zračnoj i trajektnoj luci ovog je vikenda ostvaren najveći promet putnika u ovoj godini, a u trajektnoj luci vrhunac očekuju u sljedeća dva vikenda.

Do kraja dana u splitsku zračnu luku sletjet će ukupno 52 zrakoplova i bit će u oba smjera ostvaren promet oko 9 tisuća putnika, a jučer je sa 101 zrakoplovom ostvaren promet oko 20 tisuća putnika, što je najveći promet putnika u jednom vikendu ove godine u splitskoj zračnoj luci, rekao je Hini voditelj prometa u smjeni Zračne luke u Splitu Ivo Tvrdić. Po njegovim rječima, sadašnji promet putnika splitskom zračnom lukom nekoliko je postotaka veći no u istom razdoblju prošle godine.

I u splitskoj trajektnoj luci, prema riječima koordinatora Jadrolinijinog splitskog plovnog područja Ante Mrvice, ostvaren je najveći vikend promet ove godine. Danas do poslijepodnevnih sati splitskom je trajektnom lukom prometovalo oko 15.000 putnika, a u poslijepodnevnim satima pojačan je broj putnika koji se vraćaju s otoka, rekao je Mrvica.

"Jučer je kroz splitsku trajektnu luku prošlo oko pet tisuća vozila i 30.000 putnika a bilo je primjetno da je veći dio njih odlazio na otoke", rekao je. U iduća dva vikenda, dodao je, "očekuje se prometni udar, odnosno vrhunac prometa u ovogodišnjoj tusrističkoj sezoni kroz splitsku trajektnu luku". (hina/metro-portal)

18.07.2010. 18:14:42
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh