« Zagreb
objavljeno prije 8 godina i 3 mjeseca
DETALJNI RASPORED

Regulacija prometa na blagdan Svih svetih 2011.

Na blagdan Svih svetih ZET se skoro uvijek do sada iskazao odličnom organizacijom prijevoza na gradska groblja

Fotografija vijesti
Više o

ZET

,

regulacija prometa

,

zagreb-info

,

Svi sveti

,

Mirogoj

ZET uobičajeno pojačava linije prema grobljima, a za ono najveće, Mirogoj, vozi dodatna linija s Kaptola koja prometuje bez zaustavljanja. Red počinje na Kaptolu, a najčešće se proteže do Trga bana Jelačića. Bez obzira na svoju dužinu, non-stop autobusi osiguravaju da se čekanje na prijevoz ne protegne na više od petanestak minuta i za najvećih gužvi.

Ove će godine posebna regulacija prijevoza  biti na snazi u ponedjeljak i utorak - 31. listopada te 1. studenog. Tramvajske i autobusne linije koje prolaze uz gradska groblja bit će pojačane dodatnim prijevoznim kapacitetima, a uspostavit će se i izvanredne autobusne linije.

 

TRAMVAJSKI PROMET UOČI I NA BLAGDAN SVIH SVETIH
U nedjelju, 30. listopada tramvajske linije 2, 5, 7, 8, 9, 13 i 15 prometovat će prema uobičajenom nedjeljnom voznom redu, a linije 4, 6, 11, 12, 14 i 17 bit će pojačane  dodatnim kapacitetima.

U ponedjeljak, 31. listopada tramvajske linije 2, 4, 5, 7, 8, 9, 13, 14, 15 i 17 prometovat će prema subotnjem rasporedu, a na linije  6, 11 i 12  bit će uključena dodatna vozila.

Na blagdan Svih svetih, 1. studenog, na linijama  2, 5, 8, 9, 13 i 15 primjenjivat će se nedjeljni vozni red, dok će na linijama 4, 6, 7, 11, 12, 14 i 17 prometovati veći broj vlakova u odnosu na redovan nedjeljni raspored. Kada broj putnika bude to zahtijevao, uspostavljat će se dodatno tramvajsko stajalište na samom početku Ilice.

AUTOBUSNI PROMET UOČI I NA BLAGDAN SVIH SVETIH

Prema gradskim grobljima ZET već uključuje dodatne autobuse na redovne linije, ovisno o priljevu putnika.

U ponedjeljak i utorak, 31. listopada i 1. studenog, vozit će izvanredne autobusne linije: Kaptol - Mirogoj, Kaptol - Krematorij, Kvaternikov trg - Srebrnjak, Dubrava - Miroševec i Dubec - Markovo Polje.

• PRIJEVOZ DO MIROGOJA

Izvanredna autobusna linija Kaptol - Mirogoj i Kaptol - Krematorij bit će uspostavljena u ponedjeljak, 31. listopada i utorak, 1. studenog od 8 do 20 sati. Na liniji Kaptol - Mirogoj autobusi će voziti u vremenskim razmacima od jedne do tri minute bez usputnog zaustavljanja, a na liniji Kaptol - Krematorij autobusi će kretati odmah nakon popunjenja, uz usputno zaustavljanje na stajalištu na Remetskoj cesti, sjeverno od raskrižja s Mirogojskom.

Trasa linije Kaptol - Mirogoj: Kaptol - Degenova - Medveščak - Gupčeva zvijezda - Mirogojska - Mirogoj. U povratku: Mirogoj - Mirogojska - Gupčeva zvijezda - Vrančićeva - Nova Ves - Kaptol.

Trasa linije Kaptol - Krematorij: Kaptol - Degenova - Medveščak - Gupčeva zvijezda - Mirogojska - Remetska cesta - Krematorij. U povratku: Krematorij - Remetska cesta - Mirogojska - Gupčeva zvijezda - Vrančićeva - Nova Ves - Kaptol.

Ulazak putnika u autobuse za Mirogoj i Krematorij bit će na Kaptolu, na ulaznim stajalištima redovnih autobusnih linija toga terminala. U suprotnom smjeru, ulazak putnika u autobuse za Kaptol bit će na Mirogoju ispred mrtvačnice, a kod Krematorija 20-ak metara južnije od pješačkog prijelaza, kod ulaznog stajališta redovne autobusne linije Kaptol - Mirogoj - Krematorij.

Izlazak putnika na Kaptolu bit će na izlaznom stajalištu redovnih linija, na Mirogoju ispred glavnog ulaza na groblje, a ispred Krematorija na izlaznom stajalištu redovne linije.

Izvanredna autobusna linija Kvaternikov trg - Srebrnjak vozit će također u ponedjeljak, 31. listopada i utorak, 1. studenoga, od 8 do 20 sati. Autobusi će kretati svakih pet do sedam minuta.

Trasa linije 297: Kvaternikov trg - Heinzelova - Kvaternikov trg - Domjanićeva - Srebrnjak - Bijenička cesta (okretište autobusa) te istom trasom natrag. Autobusi će se usput zaustavljati samo na stajalištu Srebrnjak/Petrova ulica.

Ulazak putnika u autobuse za Srebrnjak bit će na terminalu Kvaternikov trg (Heinzelova ulica), na peronu linije 201 Kaptol - Kvaternikov trg, a izlazak na zapadnom dijelu Heinzelove ulice. Ulazak putnika u autobuse za Kvaternikov trg bit će u zoni raskrižja Bijeničke ceste s Ulicom Srebrnjak, na putničkom peronu autobusnog okretišta.

Izlazak putnika na Srebrnjaku bit će na Bijeničkoj cesti, istočno od raskrižja s Ulicom Srebrnjak.

Obustave i izmjene obližnjih autobusnih linija

Linije 106 (Kaptol - Mirogoj - Krematorij), 201 (Kaptol - Kvaternikov trg) i 238 (Kaptol - Kozjak) neće voziti 31. listopada i 1. studenog od 8 do 20 sati.

 

U istom vremenu linije 203 (Svetice - Vinec - Krematorij) i 226 (Kaptol - Remete - Svetice) bit će skraćene te će voziti na relaciji Svetice - Vinec - Remete (alternativno Svetice - Vinec) i Svetice - Remete (alternativno Svetice - Remete/Česmičkog). Autobus linije 207 (Srebrnjak - Rim - Srebrnjak) prometovat će 31. listopada od 8 sati do 1. studenog do 20 sati na relaciji Kozjak - Rim - Kozjak i to trasom: Kozjak - Rebar - Lašćinska - Bijenička - redovna trasa do raskrižja Bijenička/Lašćinska - Lašćinska - Rebar - Kozjak.

Zbog posebne regulacije prometa, 31. listopada od 8 sati do 1. studenog do 20 sati mijenja se i trasa redovne autobusne linije 105 (Kaptol - Britanski trg) u smjeru Britanskog trga. Privremena trasa bit će: Kaptol - Degenova - Medveščak - Gupčeva zvijezda - Vrančićeva i dalje redovnom trasom. U istom vremenu u smjeru Britanskog trga bit će uspostavljeno stajalište u Vrančićevoj ulici (u zoni raskrižja s Medvedgradskom ulicom). U smjeru Kaptola autobusi će voziti redovnom trasom.
• PRIJEVOZ DO MIROŠEVCA

Izvanredna autobusna linija Dubrava - Miroševec vozit će 31. listopada i 1. studenog od 8 do 19 sati, a autobusi će kretati svake dvije do tri minute, bez usputnog zaustavljanja.

Vozit će trasom: Avenija Gojka Šuška - Oporovečka - Aleja tišine - Oporovečka (stara), a u povratku Oporovečka (stara) - Oporovečka - Avenija Gojka Šuška - Dubrava.

Ulazak putnika u Dubravi bit će na istočnom kolniku Avenije Gojka Šuška, sjeverno od izlaza s terminala. Ulazak putnika na Miroševcu bit će na sjevernom kolniku stare Oporovečke, na dijelu od Mramornog prilaza do Aleje tišine.

Izlazak putnika u Dubravi bit će na izlaznom zapadnom stajalištu terminala Dubrava, a na Miroševcu sjeverno od raskrižja Grižanske s novom Oporovečkom, na istočnom prometnom traku Aleje tišine.

Obustave i izmjene obližnjih autobusnih linija

Linije 206 (Dubrava - Miroševec) i 210 (Dubrava - Studentski grad - Klin) neće voziti 31. listopada i 1. studenog od 8 do 19 sati.

U istom vremenu linija 223 (Dubrava - Trnovčica - Dubec), radi posebne regulacije vozit će izmijenjenom trasom u smjeru terminala Dubrava. Trasa: Dubec - Dubečka - A. Nuića - Stadlerova - Trnovčica - Klin - Koledinečka - Dankovečka - Ulica Dubrava - terminal Dubrava.

• PRIJEVOZ DO MARKOVOG POLJA

Izvanredna autobusna linija Dubec - Markovo polje vozit će 31. listopada i 1. studenog od 7.30 do 18.30 sati trasom: Dubec - Zagrebačka - Varaždinska - Vugrovečka - Aleja mira do groblja Markovo polje (parkiralište za osobna vozila između groblja i Vugrovečke ceste), uz usputno zaustavljanje na stajalištu u Sesvetama (Zagrebačka - Bistrička) i Popovcu (Vugrovečka - Varaždinska).

Ulazak putnika u autobuse za Markovo polje bit će na terminalu Dubec, na ulaznom stajalištu linije 274 za Laktec, a ulazak putnika prema Dupcu bit će na sjeverozapadnoj strani parkirališta, između groblja i Aleje mira.

Izlazak putnika iz autobusa na terminalu Dubec bit će na izlaznom stajalištu redovnih linija, a na Markovom polju na sjevernoj strani parkirališta između groblja i Aleje mira.
DRUGE AUTOBUSNE LINIJE

Uoči blagdana Svih svetih, u ponedjeljak, 31. listopada redovne autobusne linije 230 (Dubrava - Granešinski Novaki) i 125 (Črnomerec - Gornje Vrapče) bit će pojačane s dodatnim autobusima. Na liniji 181 (Trg mladosti - Groblje Zaprešić) vozit će jedan dodatni autobus prema posebnom rasporedu. Autobusna linija 177 (Črnomerec - Poljanica - Gornja Bistra) bit će pojačana izvanrednom autobusnom linijom Susedgrad - Poljanica - Gornja Bistra, na kojoj će voziti autobus s polaskom svakih 90 minuta sa stajališta Podsusec - centar.

Autobusi linija 172 (Črnomerec - Zaprešić), 176 (Črnomerec - Gornja Bistra) i 177 (Črnomerec - Poljanica - Gornja Bistra) zaustavljat će se u vremenu od 8 do 20 sati na stajalištu Aleja Bologne/Gospodska.

Na ostalim redovnim autobusnim linijama primjenjivat će se vozni red radnoga dana koji će po potrebi biti reduciran. O mogućim redukcijama na pojedinim linijama putnici će biti pravovremeno obaviješteni.

Na blagdan Svih svetih, u utorak, 1. studenog na redovnim autobusnim linijama primjenjivat će se nedjeljni vozni red koji će se, po potrebi, pojačavati pričuvnim prijevoznim kapacitetima.

Linija 125 (Črnomerec - Gornje Vrapče) pojačat će se dodatnim vozilima od 8 do 17 sati. Redovna autobusna linija 230 (Dubrava - Granešinski Novaki) bit će pojačana od 8.30 do 19 sati. Na redovnoj autobusnoj liniji 181 (Trg mladosti - Groblje Zaprešić) prema posebnom rasporedu prometovat će jedan autobus.

Redovna autobusna linija 177 (Črnomerec - Poljanica - Gornja Bistra) pojačat će se izvanrednom linijom Susedgrad - Poljanica - Gornja Bistra na kojoj će voziti autobus s polaskom svakih 90 minuta sa stajališta Podsused - centar.

Autobusi linija 172 (Črnomerec - Zaprešić), 176 (Črnomerec - Gornja Bistra) i 177 (Črnomerec - Poljanica - Gornja Bistra) od 8 do 20 sati zaustavljat će se na stajalištu Aleja Bologne/Gospodska.

27.10.2011. 12:30:42
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh