Metro-portal.hr

objavljeno 27.10.2011. 12:30:42
DETALJNI RASPORED

Regulacija prometa na blagdan Svih svetih 2011.

Na blagdan Svih svetih ZET se skoro uvijek do sada iskazao odličnom organizacijom prijevoza na gradska groblja

Fotografija vijesti

ZET uobičajeno pojačava linije prema grobljima, a za ono najveće, Mirogoj, vozi dodatna linija s Kaptola koja prometuje bez zaustavljanja. Red počinje na Kaptolu, a najčešće se proteže do Trga bana Jelačića. Bez obzira na svoju dužinu, non-stop autobusi osiguravaju da se čekanje na prijevoz ne protegne na više od petanestak minuta i za najvećih gužvi.

Ove će godine posebna regulacija prijevoza  biti na snazi u ponedjeljak i utorak - 31. listopada te 1. studenog. Tramvajske i autobusne linije koje prolaze uz gradska groblja bit će pojačane dodatnim prijevoznim kapacitetima, a uspostavit će se i izvanredne autobusne linije.

 

TRAMVAJSKI PROMET UOČI I NA BLAGDAN SVIH SVETIH
U nedjelju, 30. listopada tramvajske linije 2, 5, 7, 8, 9, 13 i 15 prometovat će prema uobičajenom nedjeljnom voznom redu, a linije 4, 6, 11, 12, 14 i 17 bit će pojačane  dodatnim kapacitetima.

U ponedjeljak, 31. listopada tramvajske linije 2, 4, 5, 7, 8, 9, 13, 14, 15 i 17 prometovat će prema subotnjem rasporedu, a na linije  6, 11 i 12  bit će uključena dodatna vozila.

Na blagdan Svih svetih, 1. studenog, na linijama  2, 5, 8, 9, 13 i 15 primjenjivat će se nedjeljni vozni red, dok će na linijama 4, 6, 7, 11, 12, 14 i 17 prometovati veći broj vlakova u odnosu na redovan nedjeljni raspored. Kada broj putnika bude to zahtijevao, uspostavljat će se dodatno tramvajsko stajalište na samom početku Ilice.

AUTOBUSNI PROMET UOČI I NA BLAGDAN SVIH SVETIH

Prema gradskim grobljima ZET već uključuje dodatne autobuse na redovne linije, ovisno o priljevu putnika.

U ponedjeljak i utorak, 31. listopada i 1. studenog, vozit će izvanredne autobusne linije: Kaptol - Mirogoj, Kaptol - Krematorij, Kvaternikov trg - Srebrnjak, Dubrava - Miroševec i Dubec - Markovo Polje.

• PRIJEVOZ DO MIROGOJA

Izvanredna autobusna linija Kaptol - Mirogoj i Kaptol - Krematorij bit će uspostavljena u ponedjeljak, 31. listopada i utorak, 1. studenog od 8 do 20 sati. Na liniji Kaptol - Mirogoj autobusi će voziti u vremenskim razmacima od jedne do tri minute bez usputnog zaustavljanja, a na liniji Kaptol - Krematorij autobusi će kretati odmah nakon popunjenja, uz usputno zaustavljanje na stajalištu na Remetskoj cesti, sjeverno od raskrižja s Mirogojskom.

Trasa linije Kaptol - Mirogoj: Kaptol - Degenova - Medveščak - Gupčeva zvijezda - Mirogojska - Mirogoj. U povratku: Mirogoj - Mirogojska - Gupčeva zvijezda - Vrančićeva - Nova Ves - Kaptol.

Trasa linije Kaptol - Krematorij: Kaptol - Degenova - Medveščak - Gupčeva zvijezda - Mirogojska - Remetska cesta - Krematorij. U povratku: Krematorij - Remetska cesta - Mirogojska - Gupčeva zvijezda - Vrančićeva - Nova Ves - Kaptol.

Ulazak putnika u autobuse za Mirogoj i Krematorij bit će na Kaptolu, na ulaznim stajalištima redovnih autobusnih linija toga terminala. U suprotnom smjeru, ulazak putnika u autobuse za Kaptol bit će na Mirogoju ispred mrtvačnice, a kod Krematorija 20-ak metara južnije od pješačkog prijelaza, kod ulaznog stajališta redovne autobusne linije Kaptol - Mirogoj - Krematorij.

Izlazak putnika na Kaptolu bit će na izlaznom stajalištu redovnih linija, na Mirogoju ispred glavnog ulaza na groblje, a ispred Krematorija na izlaznom stajalištu redovne linije.

Izvanredna autobusna linija Kvaternikov trg - Srebrnjak vozit će također u ponedjeljak, 31. listopada i utorak, 1. studenoga, od 8 do 20 sati. Autobusi će kretati svakih pet do sedam minuta.

Trasa linije 297: Kvaternikov trg - Heinzelova - Kvaternikov trg - Domjanićeva - Srebrnjak - Bijenička cesta (okretište autobusa) te istom trasom natrag. Autobusi će se usput zaustavljati samo na stajalištu Srebrnjak/Petrova ulica.

Ulazak putnika u autobuse za Srebrnjak bit će na terminalu Kvaternikov trg (Heinzelova ulica), na peronu linije 201 Kaptol - Kvaternikov trg, a izlazak na zapadnom dijelu Heinzelove ulice. Ulazak putnika u autobuse za Kvaternikov trg bit će u zoni raskrižja Bijeničke ceste s Ulicom Srebrnjak, na putničkom peronu autobusnog okretišta.

Izlazak putnika na Srebrnjaku bit će na Bijeničkoj cesti, istočno od raskrižja s Ulicom Srebrnjak.

Obustave i izmjene obližnjih autobusnih linija

Linije 106 (Kaptol - Mirogoj - Krematorij), 201 (Kaptol - Kvaternikov trg) i 238 (Kaptol - Kozjak) neće voziti 31. listopada i 1. studenog od 8 do 20 sati.

 

U istom vremenu linije 203 (Svetice - Vinec - Krematorij) i 226 (Kaptol - Remete - Svetice) bit će skraćene te će voziti na relaciji Svetice - Vinec - Remete (alternativno Svetice - Vinec) i Svetice - Remete (alternativno Svetice - Remete/Česmičkog). Autobus linije 207 (Srebrnjak - Rim - Srebrnjak) prometovat će 31. listopada od 8 sati do 1. studenog do 20 sati na relaciji Kozjak - Rim - Kozjak i to trasom: Kozjak - Rebar - Lašćinska - Bijenička - redovna trasa do raskrižja Bijenička/Lašćinska - Lašćinska - Rebar - Kozjak.

Zbog posebne regulacije prometa, 31. listopada od 8 sati do 1. studenog do 20 sati mijenja se i trasa redovne autobusne linije 105 (Kaptol - Britanski trg) u smjeru Britanskog trga. Privremena trasa bit će: Kaptol - Degenova - Medveščak - Gupčeva zvijezda - Vrančićeva i dalje redovnom trasom. U istom vremenu u smjeru Britanskog trga bit će uspostavljeno stajalište u Vrančićevoj ulici (u zoni raskrižja s Medvedgradskom ulicom). U smjeru Kaptola autobusi će voziti redovnom trasom.
• PRIJEVOZ DO MIROŠEVCA

Izvanredna autobusna linija Dubrava - Miroševec vozit će 31. listopada i 1. studenog od 8 do 19 sati, a autobusi će kretati svake dvije do tri minute, bez usputnog zaustavljanja.

Vozit će trasom: Avenija Gojka Šuška - Oporovečka - Aleja tišine - Oporovečka (stara), a u povratku Oporovečka (stara) - Oporovečka - Avenija Gojka Šuška - Dubrava.

Ulazak putnika u Dubravi bit će na istočnom kolniku Avenije Gojka Šuška, sjeverno od izlaza s terminala. Ulazak putnika na Miroševcu bit će na sjevernom kolniku stare Oporovečke, na dijelu od Mramornog prilaza do Aleje tišine.

Izlazak putnika u Dubravi bit će na izlaznom zapadnom stajalištu terminala Dubrava, a na Miroševcu sjeverno od raskrižja Grižanske s novom Oporovečkom, na istočnom prometnom traku Aleje tišine.

Obustave i izmjene obližnjih autobusnih linija

Linije 206 (Dubrava - Miroševec) i 210 (Dubrava - Studentski grad - Klin) neće voziti 31. listopada i 1. studenog od 8 do 19 sati.

U istom vremenu linija 223 (Dubrava - Trnovčica - Dubec), radi posebne regulacije vozit će izmijenjenom trasom u smjeru terminala Dubrava. Trasa: Dubec - Dubečka - A. Nuića - Stadlerova - Trnovčica - Klin - Koledinečka - Dankovečka - Ulica Dubrava - terminal Dubrava.

• PRIJEVOZ DO MARKOVOG POLJA

Izvanredna autobusna linija Dubec - Markovo polje vozit će 31. listopada i 1. studenog od 7.30 do 18.30 sati trasom: Dubec - Zagrebačka - Varaždinska - Vugrovečka - Aleja mira do groblja Markovo polje (parkiralište za osobna vozila između groblja i Vugrovečke ceste), uz usputno zaustavljanje na stajalištu u Sesvetama (Zagrebačka - Bistrička) i Popovcu (Vugrovečka - Varaždinska).

Ulazak putnika u autobuse za Markovo polje bit će na terminalu Dubec, na ulaznom stajalištu linije 274 za Laktec, a ulazak putnika prema Dupcu bit će na sjeverozapadnoj strani parkirališta, između groblja i Aleje mira.

Izlazak putnika iz autobusa na terminalu Dubec bit će na izlaznom stajalištu redovnih linija, a na Markovom polju na sjevernoj strani parkirališta između groblja i Aleje mira.
DRUGE AUTOBUSNE LINIJE

Uoči blagdana Svih svetih, u ponedjeljak, 31. listopada redovne autobusne linije 230 (Dubrava - Granešinski Novaki) i 125 (Črnomerec - Gornje Vrapče) bit će pojačane s dodatnim autobusima. Na liniji 181 (Trg mladosti - Groblje Zaprešić) vozit će jedan dodatni autobus prema posebnom rasporedu. Autobusna linija 177 (Črnomerec - Poljanica - Gornja Bistra) bit će pojačana izvanrednom autobusnom linijom Susedgrad - Poljanica - Gornja Bistra, na kojoj će voziti autobus s polaskom svakih 90 minuta sa stajališta Podsusec - centar.

Autobusi linija 172 (Črnomerec - Zaprešić), 176 (Črnomerec - Gornja Bistra) i 177 (Črnomerec - Poljanica - Gornja Bistra) zaustavljat će se u vremenu od 8 do 20 sati na stajalištu Aleja Bologne/Gospodska.

Na ostalim redovnim autobusnim linijama primjenjivat će se vozni red radnoga dana koji će po potrebi biti reduciran. O mogućim redukcijama na pojedinim linijama putnici će biti pravovremeno obaviješteni.

Na blagdan Svih svetih, u utorak, 1. studenog na redovnim autobusnim linijama primjenjivat će se nedjeljni vozni red koji će se, po potrebi, pojačavati pričuvnim prijevoznim kapacitetima.

Linija 125 (Črnomerec - Gornje Vrapče) pojačat će se dodatnim vozilima od 8 do 17 sati. Redovna autobusna linija 230 (Dubrava - Granešinski Novaki) bit će pojačana od 8.30 do 19 sati. Na redovnoj autobusnoj liniji 181 (Trg mladosti - Groblje Zaprešić) prema posebnom rasporedu prometovat će jedan autobus.

Redovna autobusna linija 177 (Črnomerec - Poljanica - Gornja Bistra) pojačat će se izvanrednom linijom Susedgrad - Poljanica - Gornja Bistra na kojoj će voziti autobus s polaskom svakih 90 minuta sa stajališta Podsused - centar.

Autobusi linija 172 (Črnomerec - Zaprešić), 176 (Črnomerec - Gornja Bistra) i 177 (Črnomerec - Poljanica - Gornja Bistra) od 8 do 20 sati zaustavljat će se na stajalištu Aleja Bologne/Gospodska.

27.10.2011. 12:30:42
http://metro-portal.hr/regulacija-prometa-na-blagdan-svih-svetih/64877/