« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 1 mjesec i 5 dana
MMMM

Recept za Svjetski dan čokolade

Za prave ljubitelje čokolade nema dileme - čokoladna panna cotta postat će omiljena ljetna slastica

Uživajte
Uživajte (Arhiva)
Više o

čokolada

,

panna cotta

Dvobojna čokoladna panna cotta by Andrea Cukrov

Za prave ljubitelje čokolade nema dileme - čokoladna panna cotta postat će omiljena ljetna slastica, posebno uz dodatak Kraševe Dorina čokolade, zato proslavite Svjetski dan čokolade uz ovaj recept!

SASTOJCI:

Za tamni sloj: 10 grama želatine u listićima, 500 ml slatkog vrhnja, 100 g šećera, prstohvat soli, 200 g Kraševe Dorina čokolade, grubo narezane

Za svijetli sloj: 10 g želatine u listićima, 500 ml slatkog vrhnja, 50 g šećera, na vrh noža sjemenki vanilije

Za ukrašavanje: Sezonsko voće, Kraš kakao u prahu

PRIPREMA:

Za tamni sloj: Listiće želatine potopite u hladnoj vodi prema uputi na pakiranju. U lončiću pomiješajte vrhnje, šećer i prstohvat soli. Sve zagrijavajte na umjerenoj vatri povremeno miješajući dok ne dođe do točke vrenja. Maknite s vatre pa dodajte ocijeđenu želatinu. Vratite na laganu vatru i miješajte dok se želatina ne rastopi.

Ponovno maknite s vatre i umiješajte čokoladu. Miješajte dok se čokolada potpuno ne rastopi.

Ovu smjesu rasporedite u četiri desertne čaše i ostavite da se potpuno ohladi.

Ako želite da kreme u čaši budu pod kosim kutom onda čaše ostavite hladiti u nakošenom položaju koji tako da ih podbočite smotanom kuhinjskom krpom.

Za bijeli sloj: Listiće želatine potopite u hladnoj vodi prema uputi na pakiranju. U lončiću pomiješajte vrhnje, šećer i sjemenke vanilije. Sve zagrijavajte na umjerenoj vatri povremeno miješajući dok ne dođe do točke vrenja. Maknite s vatre pa dodajte ocijeđenu želatinu. Vratite na laganu vatru i miješajte dok se želatina ne rastopi. Dobivenu smjesu rasporedite na ohlađeni tamni sloj.

Za posluživanje: Sve dobro ohladite prije posluživanja. Poslužite ukrašeno svježim voćem i posipano kakaom.

07.07.2020. 18:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh