« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 5 godina i 11 mjeseci
MLJAC

Recept za sok od bazge

Branje bazginog cvijeta se preporuča za vrijeme sunčanih proljetnih dana i to onih koji nisu blizu prometa i zagađenja

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Arhiva)
Više o

bazga

,

sok od bazge

Sok od bazge je jedan od najzdravijih sokova, a najpoznatiji je po svom posebnom mirisu i okusu. Bazga je ljekovita biljka koja se najčešće koristi za pripremu čaja ili soka, a može pomoći kod brojnih zdravstvenih problema. Osim što je ljekovit, sok od bazge je i vrlo ukusan te je spada u najbolje izbore prirodnih sokova.

Vjerujem da mnoge od vas baš kao i mene sok od bazge vraća u djetinjstvo kada je upravo taj prirodni sok bio tradicija. Sok od bazge se radi od cvjetova bazge koji se najbolje prepoznaju po osebujnom mirisu.

Cvjetovi se mogu naći u raznim dijelovima prirode, a njihov izgled ne možete fulati. Cvjetovi su veliki i puni manjih cvjetića bijele ili kremaste boje. Beru se u komadu s prvom većom stapkom kako vam se manji cvjetići ne bi trusili.

Cvijet bazge

Bazgin je cvijet teškog i posebnog mirisa koji nekima odgovara, a nekima ne. Taj miris i okus ili volite ili ne volite. Branje bazginog cvijeta se preporuča za vrijeme sunčanih proljetnih dana i to onih koji nisu blizu prometa i zagađenja.

Ljekovita biljka bazga je odličan dodatak za borbu protiv gripe i prehlade te za jačanje imuniteta. Bazga pomaže kod akni i kožnih osipa, olakšava simptome astme, podupire imunološki sustav te ublažava alergije uzrokovane peludi.

Po sastavu cvjetovi bazge su bogati glikozidima, flavonoidima, taninima, karotenima i vitaminom C. I upravo je zbog svega toga sok od bazge idealan dodatak za oslabljeni imunitet i najbolje je alternativa uobičajenim sokovima.

Recept pročitajte na blogu zenskisvijet.com

Piše: Ana Zibar/zenskisvijet.com
02.06.2018. 09:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh