« Film
objavljeno prije 9 godina i 3 mjeseca
FAK RECENZIJA

Recenzija omnibusa Words With Gods

Ono što je zajedničko za svih devet kratkih filmova je da se bave različitim (neznanstvenim) objašnjenjima svrhe i porijekla svega postojećeg, dakle religijama

Zanimljiv omnibus o religijama
Zanimljiv omnibus o religijama (Arhiva)
Više o

Omnibus

,

FAK recenzija

,

Words With Gods

,

Kustendorf

Drugog dana osmog međunarodnog filmskog i glazbenog festivala Kustendorf,  u okviru programske cjeline Suvremene tendencije, prikazan je film Words with Gods, čiju režiju potpisuje devet svjetski poznatih redatelja. Ono što je zajedničko za svih devet kratkih filmova je da se bave različitim (neznanstvenim) objašnjenjima svrhe i porijekla svega postojećeg,  dakle religijama.

S obzirom da je Kustendorf na prvom mjestu festival studenata, koji se natječu upravo u kratkoj formi, bilo je zanimljivo vidjeti kako to rade odrasli. Dobili smo ono što skoro da je opće mesto kada su u pitanju omnibusi  - odlične kratkiše, osrednje i one skoro ubitačne, uz uvijek prisutno pitanje koliko bi neki od njih bolje izgledali samostalno.

Ideja za film sinula je jedne večeri Guillermu Arriagi (21 Grams, Babel), i njena suština je bila snimiti film u kojem bi se govorilo o četiri teme, koje izbegavamo na npr. obiteljskim ručkovima - seksu, drogama, religiji i politici, a kupio ju je već sljedećeg dana producent Alex Iglesias. Stvar se naravno razvila, i sada imamo situaciju da svaka tema dobija svoj film, a svaki film grupu redatelja.

Cijelu recenziju pročitajte na FAK portalu.

21.02.2015. 12:36:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh