« Film
objavljeno prije 9 godina i 6 mjeseci
FAK RECENZIJA

Recenzija filma Dobro došli u New York

Kao i u mnogim sličnim slučajevima, pa i u Ferrarinoj karijeri, velika očekivanja često znaju dovesti do velikog razočaranja. Dobrodošli u New York jedan je takav film

Dobro došli u New York
Dobro došli u New York (Arhiva)
Više o

FAK recenzija

,

Dobro došli u New York

Abela Ferraru može se voljeti i mrziti, ali se teško oduprijeti dojmu da je riječ o jednom od rijetkih američkih filmaša koji svoje djelo shvaća uistinu osobno, odnosno da ono što stavlja na ekran velikim dijelom dolazi iz dubine njegova srca (zlobnici bi, dakako, spomenuli neke druge dijelove ljudske anatomije).

Malo je režisera danas spremno u film uložiti toliku energiju, od strane svojih glumaca pokušati izvlačiti posljednji kvant potencijala i čeprkati po dijelovima ljudske psihe i karaktera od kojih bježe čak i nadobudni art-filmaši (a o Hollywoodu da ne govorimo).

Kada se Ferrara udruži s jednom glumačkom veličinom kao što je Gerard Depardieu, publika može očekivati nešto zbilja posebno. A može se očekivati još više kada se taj dvojac pozabavi stvarnom ličnošću čiji je privatni život, najblaže rečeno, živopisan, odnosno relativno svježim skandalom koji je nekako uspio kombinirati seks, klasne i rasne razlike, još uvijek aktualnu globalnu ekonomsku krizu, političke intrige, korupciju i teorije zavjere.

Naravno, kao i u mnogim sličnim slučajevima, pa i u Ferrarinoj karijeri, velika očekivanja često znaju dovesti do velikog razočaranja. Dobrodošli u New York jedan je takav film.

Cijelu recenziju pročitajte na FAK portalu.

01.12.2014. 08:30:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh