« Hrvatska
objavljeno prije 12 godina i 5 mjeseci
REPRESIJA

Reagiranja na privođenje Tončija Majića

Redakcija Metro portala pridružuje se pozivima državnim organima da riješe dvije stvari koje su u ovom slučaju hitne

Tonči Majić, aktivist iz Splita
Tonči Majić, aktivist iz Splita (Arhiva)
Više o

Mladen Bajić

,

Tonči Majić

,

slučaj LORA

Država je pokazala mišiće i privela Tončija Majića, aktivista iz Splita na prisilno psihijatrijsko vještačenje. Komentar takvom sumanutom ponašanju jasan je sam po sebi, pa prenosimo reagiranje našeg stalnog suradnika Zvonimira Krstulovića koji Majića poznaje od samih početaka njegove nevolje:

Državni organi pokazali drskost  

Potresna ispovjest o strašnoj prometnoj nesreći koja je zadesila Tonča Majića prvi put u hrvatskoj javnosti objavljena je u Omladinskoj iskri sredinom 80-ih godina, kojoj sam bio glavni i odgovorni urednik. Susreo sam se tada s čovjekom čiji su unutarnji organi toliko stradali da su mu liječnici predvidjeli kratak život; njegova životna priča upozoravala je da vam život može nestati u trenu u najbenignijoj šetnji ulicama.

Tonči Majić, odnosno njegov organizam, unatoč najavama liječnika smogao je snage za regeneraciju i kasnije sam ga sretao u raznim okolnostima, ponajprije u teškim okolnostima obrane ljudskih prava u Splitu za vrijeme posljednjeg rata. Svi znaju da su u tim ratnim godinama hrabrost za javne istupe protiv zločina i nečovječnosti - bez obzira tko bio agresor, a tko žrtva - u Splitu imala tek nekolicina ljudi. Među njima je i Tonči Majić.

Od sredine osamdesetih do dana današnjeg poznajem Tonča Majića i riječ je o izuzetno lucidnom intelektualcu i hrabrom borcu protiv nepravdi.Svojim građanskim neposluhom upozorio nas je da je država stvorena u ime nas, a ne da smo mi stvoreni u ime države. Tretirati njegov neposluh psihijatrijskim vještačenjem izuzetna je drskost državnih organa.

Zvonimir Krstulović

Redakcija Metro portala pridružuje se pozivima državnim organima da riješe dvije stvari koje su u ovom slučaju hitne:

1. Slučaj tužbe Tončija Majića koji na sudu stoji 30 GODINA!

2. Smogne snage i riješi pitanje LORE, s ili bez Mladena Bajića.

12.12.2011. 15:23:53
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh