« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 3 godine i 10 mjeseci
FORA

Razlog da se naježite....

Oni koji su se naježili barem jednom tijekom koncerta skloniji su sebe opisati kao osjećajne osobe kojima se lako dogovoriti oko svega

Ovo je sjajan osjećaj, zapravo
Ovo je sjajan osjećaj, zapravo (Arhiva)
Više o

ježenje

,

ježiti

Znate onaj osjećaj kada svjedočite nečemu toliko lijepom da se naježite? Ako vam se to često događa, znači da živite ispunjen i sretan život, tvrde britanski znanstvenici.

Studija koju su zajedno proveli znanstvenici s Harvarda i Oxforda na festivalima diljem Velike Britanije pokazala je da se naježenost kože može dovesti u vezu s zdravstvenim stanjem i osobnošću.

Pratili su reakcije sto ljudi na glazbu i analizirali ih. Napravili su seriju psihometrijskih testova kako bi odredili što znači kada se osoba naježi. Naježilo se 55 posto žena i 46 posto muškaraca.

Oni koji su se naježili barem jednom tijekom koncerta skloniji su sebe opisati kao osjećajne osobe kojima se lako dogovoriti oko svega. Također će reći za sebe da su uglavnom dobro raspoloženi i daje njihovo tejlesno zdravlje sjajno.

"Ovo je prva studija koja je analizirala fenomen naježenosti kože, a ispostavilo se da to ima veze  s ukupnim osjećajem zadovoljstva i raspoloženjem, a time i sa psihičkim i fizičkim zdravljem", kaže znanstvenica s Oxforda Robin Murphy. 

15.07.2020. 15:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh