« Biznis
objavljeno prije 14 godina i 11 mjeseci
POLUGODIŠNJA POBOLJŠANJA

Rastu dionice na Wall Streetu

Prvi prijelaz 9 tisuća bodova od siječnja Dow Jones može zahvaliti eBayu, Fordu i AT&T-u koji su poslovali bolje od očekivanja

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Corbis)
Više o

Ford

,

dionice

,

eBay

,

Wall Street

,

Dow Jones

,

Nasdaq

,

S&P 500

,

AT&T

Nakon što su tvrtke eBay, Ford i AT&T u četvrtak objavile bolje rezultate poslovanja od procijenjenih, a prodaja kuća narasla iznad očekivanja, dionice na Wall Streetu u četvrtak bilježe snažan rast vrijednosti, a indeks Dow Jones prvi puta od siječnja prešao je prag od 9 tisuća bodova.

Ford je skočio za 9,9 posto nakon što je nadmašio procjene analitičara s rezanjem troškova i povećanje tržišnog udjela. Dionica EBay-a rasla je za 9,7 posto, nakon što je zarada tvrtke pokazala da se potrošnja u online trgovini oporavlja, a AT&T je dodao 3,2 posto vrijednosti zahvaljujući rastu dobiti s novim korisnicima Appleova iPhone-a. Građevinska tvrtka D.R. Horton Inc. je, nakon što je prodaja postojećih kuća rasla treći mjesec uzastopce, zabilježila porast od 3,6 posto u lipnju, čime je prevodila rast dionica u tom sektoru.

Indeks S&P 500 narastao je za 2,3 posto te zabilježio najvišu razinu tijekom trgovanja od 5. studenoga 2008. Dow Jones je dodao 2,1 posto, došavši na 9.063 bodova, dok je tehnološki indeks Nasdaq rastao za 2,3 posto, dobijajući na vrijednosti već 12. dan za redom, što nije zabilježeno od 1992. godine.

Menadžeri i finacijeri smatraju kako je s obzirom na postojeće okvire prva polovica godine bila dobra, a prema nekim procjenama u drugom dijelu godine očekuje se i bolje poslovanje.

Izvor: Hina

23.07.2009. 21:31:50
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh