« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 5 mjeseci
OPREZ

Raste vodostaj Kupe i Save

Vodostaj Kupe u porastu je kod Pisarovine, a zbog porasta Save kod Jasenovca uvedene su izvanredne mjere obrane od poplava

Kupa u Sisku
Kupa u Sisku (Mate Piškor/Cropix)
Više o

poplave

,

Kupa

,

vodostaj

,

Sava

Zbog porasta vodostaja Kupe u mjestu Lijevo Sredičko, kod ušća Kravarščice u Kupu, poplavljeno je nekoliko kuća, a pogon Jamnice potpuno je odsječen, izvijestila je Državna uprava za zaštitu i spašavanje (DUZS), dodavši da je na tom području organizirana izrada zečjih nasipa.

Zbog porasta vodostaja Save na vodomjeru Jasenovac sinoć u 21 sat uvedene su izvanredne mjere obrane od poplava za slivno područje Subocka-Strug, na dionicama 29, 30/I, 33 i za slivno područje Banovina - na dionici 34/I. Na dvije dionice u Banovini - 47/I i 47/II - jutros u 8 sati ukinute su izvanredne mjere obrane od poplava.

Izgradnja zečjih nasipa na ulazu u naselja Martinska Ves, Desno Trebarjevo i Desno Željezno organizirana je jučer, a u slučaju potrebe pripremljen je i stroj za rušenje nasipa u mjestu Palanjek, kako bi se ispustila voda u retenciju Lonjsko Polje.

Zbog izlijevanja Kupe jučer od 18 sati je za sav promet zatvorena županijska cesta Stankovac-Slana, a na širem karlovačkom području je, zbog izlijevanja voda iz korita rijeka, i dalje je zatvoreno više županijskih cesta.

U ponoć su ukinute izvanredne mjere obrane od poplava za Karlovac, za slivno područje Kupe (dionica 88/II). Mjere izvanredne obrane od poplave za slivno područje grada Zagreba ukinute su jutros u 8 sati, ali su i dalje na snazi za područje Zagrebačke županije, vezano za vodomjer Dubrovčak, Prevlaka i Rugvica. (hina/metro-portal)

11.12.2010. 12:45:08
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh