« Biznis
objavljeno prije 15 godina i 9 mjeseci
SHOW NA ZAGREBAČKOJ BURZI

Rast indeksa preko 7%!

Dionice skaču i preko 10%, HT se vratio preko cijene iz javne ponude

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (CROPIX)
Više o

Crobex

,

zagrebačka burza

,

rast burze

Show se sa stranih burzi preselio i na zagrebačku, jer od ranog jutra traje natjecanje koja će dionica na kraju dana zabilježiti veći rast.

Preko sto milijuna kuna prometa dionicama do 15 sati diglo je većinu trgovanijih i iznad 10% na dnevnoj razini, a jedino perjanica Burze zadnjih mjeseci, INA, ostvaruje minus od 0,06%.

Građevinari su u prvoj liniji s rastom od gotovo redom preko 10 postotaka, predvođeni najvećim luzerom zadnjih mjesec i pol dana Ingrom koja je danas dosegla rast od 17%, skočivši iznad 160 kuna, jednako kao i IGH čija je zadnja cijena oko 8.890 kuna. 

Gotovo u stopu prate ih brodari, druga omiljena branša hrvatskih ulagača čiji dnevni rast dosiže 13 - 14%, predvođeni Atlantskom plovidbom koja je tradicionalno pri vrhu najtraženijih dionica. 

HT je nakon razočaravajeg potonuća ispod razine javne ponude - na skromnih 248 kuna - uspio ostvariti zavidan povratak na 266 kuna.

Ovakav dnevni rezultat Burza vjerojatno nema prevelike veze s uklanjanjem korupcije na fakultetima, već će prije biti posljedica snažnog rasta burzi u svijetu. Jer, kako naši financijski analitičari vole naglašavati da burza pada jer je to trend u svijetu - iako ni banke ni ostatak gospodarstva (osim brodara) nisu povezani sa svijetom ni na koji način - može se zaključiti da je žaba vidjela konja kako se potkiva pa je i ona digla nogu. (metro-portal) 

19.09.2008. 15:50:13
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh