« Fun
objavljeno prije 14 godina i 11 mjeseci
pomrčina

Rasprodani kapaciteti za pomrčinu Sunca 2010.

Dodatni turistički bum ionako zanimljivim Uskršnjim otocima izazvala je potpuna pomrčina Sunca slijedeće godine

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Corbis)
Više o

Uskršnji otoci

,

pomrčina Sunca

Uskrsno otočje bit će iznimno zanimljivo mjesto na kojemu će tijekom potpune pomrčine Sunca u srpnju 2010. moći uživati samo privilegirani, s obzirom na to da su već sada popunjeni svi hotelski i ostali kapaciteti, izvijestila je zaposlenica turističke zajednice Uskrsnih otoka.

Informacija o potpunoj pomrčini Sunca privukla je velik broj zainteresiranih turista. "Nemamo više slobodnih mjesta ni u privatnom ni u hotelskom smještaju. Moram istaknuti da su neke rezervacije napravljene prije pet ili šest godina", rekla je za France press zaposlenica turističke zajednice Sabrina Atamu.

Potpuna pomrčina Sunca predviđena je za 11. srpnja 2010. i trajat će maksimalno 4 minute i 45 sekundi. Zahvatit će istočni dio Polinezije.

Na Uskrsnim otocima, razbacanim po Pacifiku, živi manje od 5.000 stanovnika, uglavnom polinezijskog podrijetla. Svake ih godine posjeti oko 50.000 turista koje privlače vulkanski pejzaži i tajnoviti divovski kameni kipovi.

Inače, najduža pomrčina sunca u 21. stoljeću dogodit će se u srijedu 22. srpnja ove godine i bit će vidljiva u Aziji. Trajat će, po predviđanjima, 6 minuta i 44 sekunde.

 

19.07.2009. 12:12:39
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh