« Ostali sportovi
objavljeno prije 13 godina i 9 mjeseci
ATLETSKI MITING

Rasprodane sve ulaznice za Hanžek

Očekuje se između šest i sedam tisuća gledatelja na atletskom mitingu IAAF World Challenge Zagreb 2010.

(Ronald Goršić/CROPIX )
Više o

Blanka Vlašić

,

Hanžek

,

Boeing 747-8

Sve ulaznice za današnji atletski miting IAAF World Challenge Zagreb 2010., popularni Hanžek, su rasprodane i nikakve dodatne ulaznice neće biti puštene u prodaju, objavio je organizator mitinga.

Na atletskom stadionu Športskog parka Mladosti očekuje se između šest i sedam tisuća gledatelja. Miting počinje danas u 17 sati, a vremenska prognoza predviđa ugodno vrijeme bez kiše.

Atletske zvijezde u Zagrebu

Ove godine "Hanžek" je pun velikih zvijezda svjetske atletike, a prvom redu treba istaknuti hrvatske uzdanice, najbolju visašicu svijeta Blanku Vlašić i europsku prvakinju u bacanju diska Sandru Perković, te američkog sprintera Tysona Gayja, koji je vlasnik najboljeg rezultata ove godine (9.78 sekundi), te je na nedavnom mitingu Dijamantne lige u Stockholmu u utrci na 100 metara nanio prvi poraz Usainu Boltu u zadnje dvije godine. U Zagrebu će trčati protiv Jamajćanina Neste Cartera koji je u nedjelju u Rietiju izjednačio najbolji rezultat sezone na 100 metara.

U utrci na 110 metara s preponama vidjet ćemo Kubanca Dayrona Roblesa, svjetskog rekordera i olimpijskog prvaka, te Britanca Andrewa Turnera, europskog prvaka iz Barcelone. Na 400 metara s preponama valja izdvojiti Amerikanca Bershawna Jacksona, svjetskog prvaka iz Helsinkija 2005., te najbržeg na svijetu ove godine (47.32 sek), te Felixa Sancheza olimpijskog prvaka iz Atene 2004.

U skok u dalj prvo ime je Amerikanac Dwight Phillips, aktualni svjetski prvak i drugi na svijetu ove sezone sa skokom od 8,46 metara. Tu su i američki bacači kugle Christian Cantwell i Reese Hoffa, koji u svojim vitrinama imaju pregršt trofeja sa najvećih natjecanja.(hina/metro-portal)

01.09.2010. 12:41:14
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh