« Ostali sportovi
objavljeno prije 13 godina i 10 mjeseci
SVI SU TU

Blanka Vlašić: Hanžek je označio sve moje važne iskorake

GALERIJA - Odlična atmosfera obilježila je posljednju konferenciju za novinare uoči Hanžeka, a Blanka se nada još jednom dobrom rezultatu

Blanka Vlašić
Blanka Vlašić (Neja Markičević/Cropix )
Više o

Blanka Vlašić

,

Tyson Gay

,

Hanžek

,

IAAF Zagreb

,

9. kolovoza

,

rođeni 9. kolovoza

,

rođendani slavnih oso

,

Gillian Anderson

,

medicina srednjeg vijeka

Dvostruka svjetska prvakinja u skoku u vis Blanka Vlašić istaknula je danas na posljednjoj konferenciji za novinare uoči Hanžeka kako je taj miting označio sve njezine važne iskorake u karijeri u posljednjih deset godina.

"Za sve ljubitelje atletike u Hrvatskoj ovo je poseban tjedan, ali za mene je još posebniji. Hanžek je označio sve moje važne iskorake u karijeri u posljednjih deset godina, a Split je ostvarenje sna. Prošlogodišnjih 208 cm je teško nadmašiti i neću se time opterećivati. Najvažnije je pobijediti. Vidjet ću kako će se razvijati situacija nakon što preskočima dva metra. Sve ovisi o trenutku," naglasila je Blanka Vlašić.

Europska prvakinja i druga na svjetskoj listi diskašica Sandra Perković je naglasila kako joj je iznimna čast nastupiti pred svojom publikom i kako se nada rezultatu preko 67 metara.

"Iznimna čast mi je nastupiti pred svojom publikom. Prije pet dana bacila sam državni rekord, 66,93 metra, što znači da sam u dobroj formi i nadam se da ću to sutra pokazati. Uz malo sreće, mislim da bih mogla prebaciti 67 metara," istaknula je Sandra.

S Tysonom Gayem i Nestom Carterom Zagreb će imati dvojicu najbržih ljudi ove godine, a nadamo se i najbržu utrku na svijetu. Jamajčanin je govorio o svom ovogodišnjem napretku.

"Samo sam se fokusirao na ono što sam trebao raditi. Slušao sam trenera, radio ispravno tehniku, izbacio ramena naprijed i vrijeme (9.78) je došlo s time. Što se tiče toga da sam u istoj utrci s Tysonom, mogu vam reći da se neću usredotočiti na susjedne staze nego samo na vlastitu," kazao je Jamajčanin.

Amerikanka Lolo Jones, dvostruka svjetska prvakinja na 60 metara s preponama također se nada odličnom rezultatu. "Očekivala sam da ću biti umornija na kraju sezone, ali dobro se osjećam i nadam se dobroj utrci. Imala sam tehničkih problema, ali sada je sve u redu.''

Američki skakač u dalj Dwight Phillips prisjetio se sjajne atmosfere koja uvijek vlada na "Hanžeku".

"Prvi put sam ovdje došao nakon što sam drugi put postao svjetski prvak i oduševila me atmosfera. Publika je fantastična i rekao sam sebi da ću pokušati doći svaki put kada me pozovete. Sutra želim poboljšati svoj najbolji rezultat sezon. Daljina od 8,46 m nije najbolja, ali sam sretan jer sam pobjeđivao ove godine. Trenutno sam drugi na ljestvici, a ja ne volim biti drugi niti na papiru," kazao je Phillips.

Bacači kugle Christian Cantwell i Reese Hoffa upriličili su mali show i dobro su se zabavljali odgovarajući na pitanja hrvatskih novinara. Počelo je s pitanjem tko će pobijediti. Cantwell je bolji ove sezone, Hoffa je pobijedio u finalu Dijamantne lige u Bruxellesu.

"Naravno ja. Ma šalim se. Neka se dobro zabavimo i neka pobijedi bolji," kazao je Hoffa, a Cantwell je dodao: "Ne bi bilo pošteno uspoređivati naše sezone. Reese će pobijediti samo ako bude imao sretan hitac. Dakle, sretno Hoffa.'' (hina/metro-portal)

31.08.2010. 22:28:53
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh