« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 6 mjeseci
MUP

Raspisana tjeralica za Sanaderom

Sanadera se tereti za udruživanje za počinjenje kaznenog djela i zlouporaba položaja i ovlasti

Sanader
Sanader (MUP)
Više o

Ivo Sanader

,

MUP

,

tjeralica

Na stranicama MUP-a je jutros objavljena tjeralica za Ivom Sanaderom. Bivši premijer i dugi niz godina najmoćniji čovjek u zemlji tako je postao lice s tjeralice, a tereti ga se za udruživanje za počinjenje kaznenog djela i zlouporaba položaja i ovlasti.

U slučaju da posjedujete informacije o Sanaderu MUP vas moli da obavijestite najbližu policijsku postaju ili nazovete na broj 192. Također, informacije možete dostaviti i putem e-mail adrese: pitanja@mup.hr.

U tijelu je pretraga stana obitelji Sanader u Kozarčevoj ulici. Policijski službenici traže dokumentaciju koja bi se mogla iskoristiti u predmetima koji se vode protiv Sanadera (neslužbeno, to su Fimi medija, HEP, Podravka i Hypo).

Raspisivanje tjeralice naložio je sinoć USKOK nakon što je sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda Krešimir Devčić na posebnom ročištu Sanaderu odredio jednomjesečni istražni zatvor zbog bijega i opasnosti od utjecaja na svjedoke.

U tjeralici se navodi da je Ivo Sanader rođen 8. lipnja 1953. u Splitu, da ima hrvatsko državljanstvo te da govori tri strana jezika (engleski, njemački, talijanski).

Zagrebački odvjetnik Mate Matić, kojemu je sinoć Sanader poslao SMS poruku da će se u Hrvatsku vratiti za 3 do 4 dana, izjavio je jutros u emisiji Hrvatskog radija "Poligraf" da Sanadera ne može braniti zbog sukoba interesa, budući da je odvjetnik osumnjičenom članu uprave Hrvatskih šuma Darku Beuku u slučaju "Fimi media". Rekao je da je o tom pitanju kontaktirao i USKOK.

10.12.2010. 09:27:28
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh