« Hrvatska
objavljeno prije 15 godina i 1 mjesec
14 PROSTRIJELNIH RANA

Ranjeni policajac Certin uspješno se oporavlja

Liječnici predviđaju potpun oporavak, ali nisu sigurni hoće li opet moći raditi kao policajac.

(CROPIX)
Više o

KB Dubrava

,

teške ozlijede

,

pljačka Sesvete

,

Jadranko Certin

,

oporavak

Policajac Jadranko Certin, kojeg je 5. svibnja sa sedam metaka iz automatske puške ranio pljačkaš banke u Sesvetama, uspješno se oporavlja u KB Dubrava, a predstojnik Klinike za kirurgiju Leonardo Patrlj, na čijem se traumatološkom odjelu policajac liječi, njegov oporavak smatra čudom kojemu je pridonijela mladost i dobra fizička kondicija.

Policajac Certin pogođen je tijekom pljačke sa sedam metaka, a zadobio je 14 prostrijelnih rana koje su mu teško oštetile pluća, dio prsnog koša, lopaticu, lijevu nadlakticu, zdjelicu i obje noge. U bolnicu je primljen sa zastojem srca, nakon čega je odmah podvrgnut devetsatnoj operaciji. Zbog teškog oštećenja pluća dugo je disao uz pomoć aparata, a ishod njegova oporavka bio je neizvjestan.

Liječnik Patrlj danas je izjavio da se 33-godišnji Certin oporavlja jako dobro, da diše samostalno, te da mora proći još nekoliko korektivnih operacija s obzirom na vanjske fiksatore na rukama i nogama.

"Nema sumnje da će se pacijent u potpunosti oporaviti i da će moći normalno obavljati svakodnevne poslove, a hoće li moći i dalje raditi zahtjevan policijski posao to ćemo vidjeti", izjavio je Leonardo Patrlj. (hina/metro-portal)

22.05.2009. 13:15:07
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh