« Zagreb
objavljeno prije 11 godina i 1 mjesec
RETORIKA

Rajko Ostojić nazvao Bandića prevarantom

SDP-ov kandidat za gradonačelnika Rajko Ostojić ponovno je zaoštrio retoriku prema Milanu Bandiću

Paljba postaje sve žešća
Paljba postaje sve žešća (Arhiva)
Više o

Milan Bandić

,

Rajko Ostojić

,

Novi Jelkovec

Rajko Ostojić, kandidat SDP-a i HNS-a za gradonačelnika Zagreba, izjavio je kako je, 'uz dvije najpoznatije promašene investicije, kupnju Gredelja i Zagrepčanke, simbol vrijedne imovine o kojoj se gradska uprava ne brine postalo naselje Novi Jelkovec koje se pretvara u geto na rubu grada'.

'Kupce stanova u tom urbanistički dobro uređenom naselju prevario je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić obećavši im moderno, dobro održavano naselje sa svim popratnim sadržajima, a umjesto toga, zbog izostanka bilo kakve suvisle socijalne strategije, naselje se pretvara u socijalni geto na rubu grada', priopćio je Ostojić koji se susreo s građanima tog naselja.

'Građani Novog Jelkovca, s kojima sam se susreo, postavljaju logično pitanje gradskoj upravi što namjerava učiniti sa 600 trenutno praznih stanova čije održavanja plaćaju svi porezni obveznici Zagreba. Međutim, odgovora od aktualne gradske vlasti nema. Obvezujem se da ću nakon preuzimanja odgovornosti za Grad, u suradnji sa Sveučilištem i Ministarstvom znanosti, obrazovanja i sporta, prazne stanove staviti u funkciju podizanja standarda zagrebačkih znanstvenika i nastavnika', rekao je Ostojić.

Dodao je kako će odmah pokrenuti reviziju ugovora kojima su stanovi dodijeljeni socijalnim slučajevima kao i reviziju kriterija po kojima se dodjeljuju takvi stanovi.

'Stanari iz Novog Jelkovca od Grada s pravom traže da se pobrine za svoju imovinu jer oni svakodnevno svjedoče da se ta imovina uništava zbog nezainteresiranosti i nemara gradske vlasti. To je odgovornost koju gradonačelnik mora preuzeti, a ne bježati od nje', istaknuo je SDP-ov i HNS-ov kandidat za gradonačelnika Zagreba Rajko Ostojić

08.04.2013. 03:27:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh