« Skijanje
objavljeno prije 15 godina i 4 mjeseca
SPUST U KVITFJELLU

Raich dostigao Kostelića

Ivica Kostelić je nakon osvajanja 36. mjesta ostao na 837 bodova.

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Ronald Goršić, CROPIX)
Više o

Ivica Kostelić

,

svjetski kup za skijaše

,

Aksel Lund Svindal

,

Benjamin Raich

,

spust

,

Kvitfjell

Najbolji hrvatski skijaš Ivica Kostelić osvojivši 36. mjesto u današnjem spustu u norveškom Kvitfjellu ostao je bez bodova, a kako je Austrijanac Benjamin Raich osvojio dva boda izjednačio se s Ivicom na vodećoj poziciji u ukupnom poretku Svjetskog kupa.

Šest utrka prije kraja sezone Kostelić je ostao na 837 bodova, koliko sada ima i Raich. Treću poziciju drži Norvežanin Aksel Lund Svindal sa 811 bodova. Svindal je danas osvojio treće mjesto iza Austrijanca Michaela Walchhofera i pobjednika Kanađanina Manuela Osbornea-Paradisa.

Kanađanin je slavio u sedmom spustu ove sezone koji se trebao održati u njemačkom Garmisch-Partenkirchnu i bila je to njegova prva pobjeda u karijeri. Njegov dosadašnji najbolji plasman bilo je drugo mjesto u spustu u Lake Louiseu 2006. godine.

Kanađanin je 3,035 metara dugačku Olympiabakken stazu prošao za minutu i 47.09 sekundi. Walchhofer je imao 31 stotinku sekunde zaostatka, dok je Svindal kasnio 37 stotinki sekunde za pobjednikom. Raich je bio 29. sa 2.03 sekunde zaostatka, Ivica je na 36. mjestu imao 2.26 sekundi zaostatka, dok je Natko Zrnčić Dim zauzeo 53. mjesto sa 3.49 sekundi zaostatka.

Svjetski kup se nastavlja u subotu novim spustom, dok je u nedjelju na rasporedu superveleslalom.

06.03.2009. 15:18:24
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh