« Kultura
objavljeno prije 1 godinu i 6 mjeseci
PRIJAVITE SE!

Radoničarski program AKC-a

U drugom vikendu listopada AKC pripremio je četiri radioničarska programa za djecu, mlade i odrasle

Malo bubnjanja?
Malo bubnjanja? (Arhiva)
Više o

radionice

,

AKC Attack

Autonomni kulturni centar u drugom vikendu listopada pripremio je četiri radioničarska programa za djecu, mlade i odrasle. U petak 11. listopada s početkom od 19 sati nastavlja se ciklus break dance radionica - Break it out, u subotu i nedjelju od 14.sati održati će se radionice sviranja bubnjeva i izrade afričke maske, a od 16.30 sati na programu je radionica cirkuskih vještina za djecu.

Sve radionice su besplatne, uz potrebnu prijavu na slijedećim poveznicama:

radionica break dance-a: https://bit.ly/2lJsS47

radionice izrade afričke maske i sviranja bubnjeva https://bit.ly/2obvrNC, rok 11.10.2019

radionica cirkuskih vještina za djecu - prijava na akc.attack@gmail.com, rok 11.10.2019

Više o radionicama:

BREAK IT OUT BBOY/BGIRL RADIONICE suradnički je program Autonomnog kulturnog centra Attack, Udruge „OK" i "Idi pa vidi" kolektiva.

Radi se o nizu break dance radionica za sve uzraste koje će u jesenskom ciklusu započeti s realizacijom od 27. rujna. Dinamika održavanja radionica je svaki petak od 19.00 sati (trajanje 90 minuta) završno sa 01. Studenim u prostoru Filmske dvorane (1. kat, prati putokaz).

Metode rada na radionicama bazirane su na grupnom i individualnom pristupu, uz prilagodbu za razne razine znanja i vještina break dancea, pa će tako mjesto na radionicama biti otvoreno i za početnike/ce i napredne polaznike/ce. Treninzi po grupama odvijati će se paralelno, a sudjelovanje na radionicama je besplatno.

Voditelj ovih radionice je Entoni Radman poznat kao Dirty Entoni

RADIONICA SVIRANJA BUBNJEVA I IZRADE AFRIČKIH MASKI

Radionica sviranja bubnjeva i izrade afričkih maski, suradnički je program AKC-a i Dijaspore Afrikanaca u Hrvatskoj. Radionice će se održati 12. i 13. listopada od 14.00 - 18.00 sati u prostorima infoshopa/knjžnice Pippilotta i kluba Attack

Izrađivat će se maske iz različitih dijelova Afrike, dok će se na radionicu bubnjanja polaznici/e upoznati s osnovnim afričkim ritmovima na tradicionalnim afričkim bubnjevima - djembe. O afričkoj kulturi i običajima, kroz razgovor i kreativni rad voditi će vas članovi Dijaspore Afrikanaca u Hrvatskoj. Voditelj radionice izrade afričkih maski je Prince Wale Soniyki, a bubnjanja Bongo Wethi

RADIONICU CIRKUSKIH VJEŠTINA ZA DJECU

Radionica cirkuskih vještina za djecu, održati će se 12. listopada od 16.00 do 17.30 sati u prostoru Dvorane za izvedbene umjetnosti Medika, Pierottijeva 11, Zagreb.

Radionica uključuje upoznavanje s različitim cirkuskim rekvizitima kao što su loptice, kolutovi, čunjevi za žongliranje, te tanjuri za balansiranje.

Radionica započinje zagrijavanjem i s nekoliko igara, nakon čega će djeca učiti tehniku bacanja i hvatanja loptica i drugih objekata za žongliranje uz vježbe s rekvizitima za balansiranje. Osim samostalno djeca će raditi vježbe žongliranja i u paru.
Radionica je namijenjena djeci uzrasta od 5 -12 godina.

Žongliranje je korisno za djecu jer razvija sposobnost koncentracije i povoljno utječe na koordinaciju.

Voditeljica radionice je Nikolina Majdak

Djecu možete prijaviti na mail akc.attack@gmail.com uz napomenu: za radionicu žongliranja. Dovoljno je navesti svoje ime i prezime i broj djece i uzrast. Prijave primamo zaključno s 11.10.2019. 

10.10.2019. 17:14:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh