« Hrvatska
objavljeno prije 4 godine
RADNO VRIJEME

Radno vrijeme ljekarni

Radno vrijeme ljekarni za vrijeme trajanja epidemije COVID-19 virusa nije dozvoljeno prije 08 sati i poslije 17 sati

Radno vrijeme ljekarni
Radno vrijeme ljekarni (Arhiva)
Više o

ljekarne

,

radno vrijeme

Sukladno odluci Nacionalnog kriznog stožera Republike Hrvatske i Kriznog stožera Ministarstva zdravstva za vrijeme trajanja epidemije COVID-19 virusa ljekarne od ponedjeljka 23.03.2020. do daljnjeg rade u skraćenom radnom vremenu od 08 do 17 sati. Ova odluka se odnosi na sve ljekarne na cijelom teritoriju Republike Hrvatske izuzev dežurnih ljekarni.

Radno vrijeme ljekarni za vrijeme trajanja epidemije COVID-19 virusa nije dozvoljeno prije 08 sati i poslije 17 sati.

Radno vrijeme i način rada dežurnih ljekarni je sljedece: od 8 sati ujutro do 17 sati rade kao sve druge ljekarne, u vremenu od 17 sati do 8 sati ujutro radi isključivo dežurstvo, izdavanje terapije «na prozorcicu».

Subotom ljekarne rade od 9 sati do 12 sati. Za sve ostalo vrijeme raditi ce dezurne ljekarne.

Prema naputku Kriznog stožera važno je organizirati rad u timovima. izuzetno je važno rad u ljekarnama organizirati tako da se definiraju fiksni timovi koji međusobno neće dolaziti u kontakt. Rad u fiksnim timovima podrazumijeva izbjegavanje promjena i zamjena članova timova osim u slučaju samoizolacije pojedinog člana ili bolovanja.

Molimo gradane Republike Hrvatske da odlazak u ljekarne bude samo zbog izdavanje kronicne ili akutne terapije te zbog preuzimanja neophodno potrebne terapije kao sto su lijekovi za snizavanje temperature ili antibiotska terapija. Ljekarnici su dobili naputak da mogu uskratiti izdavanje za sve ostale zahtjeve koji nisu u kategoriji hitnosti ili kronicne terapije. 

23.03.2020. 12:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh