« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 5 mjeseci
obećao nadu

Radnicima PRO-REG-a isplatit će se zaostale plaće

VIDEO - Ivan Forgač, predsjednik sindikata željezničara Hrvatske o obećanjima ministra Kalmete

(Sandra Šimunović/Cropix/Infopunkt)
Više o

,

Božidar Kalmeta

,

Ivan Forgač

,

PRO-REG

,

hrvatski željezničari

Nakon što je nekoliko stotina članova Sindikata hrvatskih željezničara prosvjedovalo danas ispred zgrade Ministarstva mora, prometa i infrastrukture protiv propadanja Hrvatskih željeznica, resorni ministar Božidar Kalmeta održao je sastanak s predstavnicima sindikata i Uprave HŽ Holdinga.

Predsjednik sindikata željezničara Hrvatske Ivan Forgač rekao je da je sastanak bio nešto kvalitetniji od ostalih koje su vodili, a dogovoreno je da tema iduće sjednice Gospodarsko- socijalnog vijeća bude problem željeznica.

Konkretno je dogovoreno da se radnicima društva PRO REG, jednog od 17 poduzeća izdvojenih iz sustava HŽ-a koji nisu dobili dvije plaće, jedna zaostala plaća isplati još ovaj tjedan, a druga do kraja mjeseca.

''Nakon današnjeg razgovora nadamo se rezultatima ali još smo miljama daleko od nekog kvalitetnog rješenja", smatra Forgač.

''Zbog propusta i grešaka Ministarstva i Uprave HŽ-a nastavlja se propadanje hrvatskih pruga i vlakova, čime se dovodi u pitanje gotovo 20.000 radnih mjesta, a već sada prijeti stečaj pet tvrtki s oko 2.000 zaposlenih'', ustvrdio je Forgač.

Osvrnuo se na problem poslova na održavanju i gradnji hrvatskih pruga koje preuzimaju stranci, a za domaće firme više nema posla i prijete im otkazi i stečaj.

''Problemi domaćih firmi su danas nekoliko puta potencirani, ali je druga strana svaki put zaobilazila razgovor na tu temu. Uskoro će doći na red projekti koje će većinski sufinancirati Europska unija a manjim dijelom Hrvatska, a mi do tad tražimo da se našim tvrtkama omogući da sudjeluju na natječajima i barem budu izvođači radova", istaknuo je Forgač jedan od najvećih problema koji muči domaće tvrtke.



16.12.2009. 15:16:33
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh