« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 10 mjeseci
split:

Radnici Željezare primit će plaće od HFP-a

Plaće za rujan isplatit će se sutra, ali pitanje je što će biti dalje

(Fedja Klarić/Cropix)
Više o

HFP

,

Zlomrex

,

Vedran Duvnjak

,

Željezara Split

Zbor radnika splitske Željezare danas je javnim izjašnjavanjem prihvatio ponudu da im, uz vlastoručne potpise, Hrvatski fond za privatizaciju (HFP) na njihove tekuće račune isplati minimalne plaće za rujan na koje će biti plaćeno mirovinsko osiguranje i porez.

Predsjednik HFP-a Vedran Duvnjak izvijestio je da će rujanske plaće za 406 radnika splitske Željezare biti uplaćene na njihove tekuće račune sutra, najkasnije prekosutra.

Odluci zbora radnika splitske Željezare da radnici svojim potpisima prihvate primanje plaće na svoje tekuće račune prethodilo je višesatno razjašnjavanje u krugu tvrtke između okupljenih oko 250 radnika i Duvnjaka.

On je objasnio da je do sada HFP radnicima Željezare minimalne plaće uplaćivao preko računa tvrtke "Siderit", tvrtke kćeri Željezare, ali je taj račun blokiran.

Okupljeni radnici su najprije odbijali prihvatiti ponudu da im plaće, uz njihove potpise, budu uplaćene na njihove tekuće račune tvrdeći kako je to nepotrebno jer već postoje popisi radnika, pa nije potrebno da ih osobno potpisuju.

Duvnjak je više puta ponovio kako su potpisi radnika nužni, jer još nije sporazumno raskinut ugovor s poljskim "Zlomrexom". Ta poljska tvrtka, objasnio je, još nije ispunila sve uvjete za sporazumni raskid ugovora i taj bi posao trebao biti završen u idućih petnaestak dana.

HFP je za isplatu minimalnih bruto plaća za rujan za 406 radnika Željezare osigurao 1,3 milijuna kuna, a do sada je Fond za plaće proteklih nekoliko mjeseci već osigurao više od 7 milijuna kuna. (hina/metro-portal)

11.11.2009. 15:59:34
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh