« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 10 mjeseci
PREKRŠENO OBEĆANJE

Radnici TLOS-a obustavili rad jer nisu dobili plaće

Zaposlenici TLOS-a posljednju su plaću primili u prvoj polovici lipnja za prvu polovicu travnja

Ivan Tomac
Ivan Tomac (Bruno Konjevic / CROPIX)
Više o

štrajk

,

plaće

,

Tlos

,

Ivan Tomac

Dvjestotinjak radnika zagrebačke Tvornice laboratorijske opreme i stakla (TLOS) jutros je obustavilo rad jer im, unatoč obećanju poslodavca, danas nisu isplaćene plaće, izvijestio je Sindikat energetike, kemije i nemetala Hrvatske.

Zadnja im je plaća isplaćena u prvoj polovici lipnja, i to za prvu polovicu travnja, a poslodavac im je dužan i plaće za svibanj i lipanj, izjavio je Hini predsjednik sindikata Ivan Tomac.

TLOS je privatizirana tvrtka u vlasništvu obitelji Peričić koja je trenutno na godišnjem odmoru, a kao jedinu odgovornu osobu u tvrtki ostavili su pravnicu, kaže Tomac.

Sindikat će sutra među radnicima provesti izjašnjavanje o štrajku te će, ako to većina podrži, pokrenuti postupak mirenja i štrajk zbog neisplate plaća.

Radi se o tvrtki koja proizvodi epruvete, pipete i sličnu laboratorijsku opremu, a koliko je sindikatu poznato, "imaju posla preko glave", pa nije jasno zašto ne plaćaju svoje radnike čija prosječna bruto plaća iznosi oko 4.500 kuna, odnosno 3.100 kuna neto.

U TLOS-u nemaju svoj kolektivni ugovor a veliki broj radnika je zaposlen na određeno vrijeme, kaže Tomac te najavljuje da će sindikat poduzeti "sve zakonom predviđene akcije" kako bi zaštitio radnike.(hina/metro-portal)

19.07.2010. 13:15:26
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh