« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 6 mjeseci
NEZADOVOLJSTVO

Radnici splitske Željezare desetak minuta blokirali promet

Vlada i Hrvatski fond za privatizaciju još nisu raskinuli kupoprodajni ugovor s većinskim vlasnikom, poljskom tvrtkom Zlomrex

(Duje Klarić/Cropix)
Više o

Zlomrex

,

Željezara Split

,

Josip Berketa

Radnicima splitske Željezare osigurano je po 300 kuna božićnice, potvrdio je gradonačelnik Kaštela Josip Berketa koji je danas bio nazočan skupu radnika Željezare koji su svoje nezadovoljstvo što još nije raskinut ugovor s poljskim Zlomrexom iskazali i desetminutnom blokadom prometa kaštelanskom prometnicom u neposrednoj blizini tvrtke.

I na taj su način, ističu radnici, izrazili svoje nezadovoljstvo što Vlada i Hrvatski fond za privatizaciju još nisu raskinuli kupoprodajni ugovor s većinskim vlasnikom željezare Zlomrexom kojeg nezadovoljni radnici optužuju da ih je doveo na rub egzistencije.

Prosvjedu se pridružio i kaštelanski gradonačelnik na čiji su prijedlog i osigurana sredstva kako bi 420 radnika Željezare dobilo božićnicu.

"Nedavno su mi došli predstavnici sindikata splitske Željezare i rekli da će za Božić štrajkati glađu. Čuvši to sredstvima sponzora te iz gradskog proračuna radnicima Željezare osigurano je po 300 kuna božićnice", kazao je za Hinu Berket.

To, ističe, neće riješiti nagomilane probleme u splitskoj Željezari, ali se tom humanom gestom želi pomoći radnicima Željezare za božićne blagdane.

Berket je također rekao da se protivi bilo kakvim eventualnim zamislima o prenamjeni proizvodnje u splitskoj Željezari.

Proizvodnja u splitskoj Željezari prestala je u travnju ove godine. Od tada radnici željezare primaju 'minimalac' od po 2.000 kuna na mjesec od HFP-a i traže od Vlade da pronađe model za obnavljanje proizvodnje u željezari.

U proteklih osam mjeseci predstavnici sindikata splitske Željezare četiri su puta štrajkali glađu. (hina/metro-portal)

23.12.2009. 21:20:19
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh