« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 8 mjeseci
NIŠTA NOVA

Radnice Kamenskog nemaju izbora nego nastaviti štrajk

Ako bude donesena odluka o otvaranju stečaja, što radnice i priželjkuju, štrajk se prekida i žene bi već u srijedu trebale početi raditi

Radnice Kamenskog nemaju izbora nego nastaviti štrajk
Radnice Kamenskog nemaju izbora nego nastaviti štrajk (Boris Kovačev/CROPIX)
Više o

stečaj

,

speedway

,

2011 FIM Nice Croatian Speedway Grand Prix

Radnice tekstilne tvornice Kamensko nastavile su i danas štrajk koji su započele u prošlu srijedu tražeći isplatu pet zaostalih plaća ili pokretanje stečajnog postupka.

Rasplet svoje teške situacije radnice očekuju na ročištu koje je Trgovački sud u Zagrebu zakazao za utorak, 12. listopada, kada će se vidjeti jesu li se stekli uvjeti za pokretanje stečaja. "Ako bude donesena odluka o otvaranju stečaja, što mi priželjkujemo, štrajk se prekida i žene bi već u srijedu trebale početi raditi. No, to je još uvijek neizvjesno", kazao je regionalni sindikalni koordinator Sindikata tekstila Željko Šegina.

Štrajk i mimohod od tvornice do Trga bana Jelačića nastavljaju se još danas i sutra, a onda ga prekidaju do ponedjeljka. Jednokratna socijalna pomoć radnicama u iznosu od oko 1.000 kuna danas se počela isplaćivati i u nekim zagrebačkim centrima za socijalnu skrb koji su prethodnih dana odbijali radnice.

Isplata je krenula nakon što im je Centar za socijalnu skrb Zagreb poslao obavijest da bi iznos trebao za sve radnice biti isti, te da novce centri isplaćuju iz svojih redovitih sredstava, a ne dodatnih. Još nam ostaju problematične općine izvan Zagreba u kojima se i dalje opravdavaju da nemaju dovoljno informacija niti uputa od nadležnih, pa se nadamo da će im idućih dana takvi naputci stići od nadležnih u Ministarstvu zdravstva i socijalne skrbi, kaže Šegina. (hina/metro-portal)

06.10.2010. 17:21:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh